Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Знание" - страница 4
Знанието съществува за да се разпространява.
Ралф Уолдо Емерсън
Можете да направите всичко, което мислите, че можете. Това знание е буквално дар от боговете, защото чрез него можете да разрешите всеки човешки проблем. Това трябва да ви направи неизлечим оптимист. Това е отворената врата.
Робърт Колиър
Знанието за това, което става, може да бъде само повърхностно и относително.
Уилям Бъроуз
Няма спор с претендентите за божествено знание и за божествена мисия. Те са обсебени от греха на гордостта, те са се поддали на вечното изкушение.
Уолтър Липман
Любовта към уединението е признак за предразположеност към знания. Само че знанието се достига само тогава, когато неизменното усещане за уединеност не ни оставя нито в средата на тълпата, нито в полето на боя, нито в пазарската суматоха.
Шри Ауробиндо
Красноречието е дете на знанието.
Бенджамин Дизраели
В действителност човек иска не знания, а определености.
Бъртранд Ръсел
Колкото по-малко знания, толкова по-силни убеждения.
Виктор Шендерович
Човешкият разум има три ключа, които отварят всичко: знания, мисъл, въображение.
Виктор Юго
Някои учени придобиват знания само за това, да се хвалят с тях.
Георг Кристоф Лихтенберг
Ненужните знания могат да бъдат направени пряко допринасящи за сила на доброто и незаинтересовано обществено мнение.
Албърт Джей Нок
Внимавайте да не бъдете погълнати в книги! Една унция любов струва килограм знания.
Джон Уесли
Мисля, че е важно да живеем живота със знанието за неговата тайнственост и за собствената си мистерия.
Джоузеф Камбъл
Не знанието, а актът на учене, не притежанието, а актът на достигане до там е това, което предоставя най-голямо удоволствие.
Карл Фридрих Гаус
Само знанието, че една хубава книга чака такава в края на дългия ден, прави този ден по-щастлив.
Катлийн Норис
Новите знания са най-ценната стока на света. Колкото повече истини откриваме, толкова по-богати ставаме.
Кърт Вонегът
Ако професионалистите в Sun имаха шанс да поправят Java, светът щеше да бъде много по-приятно място. Това не е тайно знание. Това е просто тайна за тази поп култура.
Алън Кей
Нашите знания са сума от това, което сме научили, и онова, което сме забравили.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Но що се отнася до мен, императоре, природата не ми е дала ръст, възрастта е помрачила лицето ми и силата ми е увредена от лошо здраве. Ето защо, тъй като тези предимства ме провалят, ще спечеля вашето одобрение, както се надявам, с помощта на моите знания и моите писания.
Витрувий
Осмелявам се да твърдим, че има само един грях: НЕЗНАНИЕ, и само едно спасение: ПРИЛОЖНОТО ЗНАНИЕ.
Макс Хайндел
Ако човек отиде до точка, в която знанието не помага, то той тръгва по посоката на смисъла.
Мераб Мамардашвили
Интуицията е нещо което надминава точното знание. Нашият мозък притежава, без съмнение, много чувствителни нервни клетки, които позволяват да усещаме истината, даже когато тя още е недостъпна за логически изводи или други умствени усилия.
Никола Тесла
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
32
Следваща