Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Знание" - страница 2
Най-тъжният аспект на живота днес, е че науката събира знание по-бързо отколкото обществото събира мъдрост.
Айзък Азимов
Информацията не е знание. Единственият източник на знание е опитът.
Алберт Айнщайн
Знанието и мъдростта идват при нас тогава, когато вече не са ни нужни.
Габриел Гарсия Маркес
Знанието идва и си отива, но мъдростта се задържа.
Алфред Тенисън
За да придобиеш знание, всеки ден прибавяй по нещо. За да придобиеш мъдрост, всеки ден изхвърляй по нещо.
Лао Дзъ
Средновековният университет гледаше назад; това изповядваше като склад на стари знания. Модерният университет гледа напред и е фабрика за нови знания.
Томас Хъксли
Съмнението ми дава не по-малко удоволствие, от знанието.
Данте Алигиери
Знанието на някои принципи леко замества незнанието на някои факти.
Клод Адриан Хелвеций
Всеки ден, в който вие не сте попълнили своето образование с малки, но нови за вас късове знания... считайте за безплоден и безвъзвратно загубен за себе си.
Константин Станиславски
Миналото е източник на знания, а бъдещето е източник на надежда. Любовта към миналото предполага вяра в бъдещето.
Стивън Амброуз
Любовта е там, където знанието свършва.
Тома Аквински
Съществува огромна разлика между знание и разбиране: вие може да знаете за нещо, но всъщност да не го разбирате.
Чарлз Кетъринг
Има голяма разлика между желанието да работиш и необходимостта да работиш. Аз получих това знание трудно. Сега парите значат много за мен, понеже ги нямам.
Джеймс Каан
Аз повече съм слушал, отколкото съм учил. Затова малко по малко моите знания и способности се развиват.
Йозеф Хайдн
На света няма по-голяма ненавист от ненавистта на невежия към знанието.
Галилео Галилей
Казват, че малкото знания са лошо нещо. Но това не е и наполовина толкова лошо, колкото голямото безразличие.
Тери Пратчет
Тъгата е знание, тези, които го знаят, тъгуват най-дълбоко. Дървото на знанието не е дървото на живота.
Джордж Байрон
Не ограничавай детето само със собствените си знания, защото то е родено в друго време.
Рабиндранат Тагор
Знанието трябва да се подобрява, предизвиква и увеличава постоянно, или изчезва.
Питър Дракър
Мениджърът е отговорен за прилагането и изпълнението на знанието.
Питър Дракър
Зле си представям, какво става с хората: те не се учат по пътя на разбиране. Те се учат по някакъв друг начин - по пътя на механичното запомняне или нещо различно. Тяхното знание е толкова крехко!
Ричард Файнман
Съмнението е най-злият враг на човешкото знание.
Стефан Цвайг
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
32
Следваща