Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Семейство" - страница 6
Вече не е неписан закон на американския капитализъм, че индустрията ще се опитва да поддържа заплатите на ниво, което позволява една заплата да издържа семейството.
Кристофър Лаш
Левите искат хората да вярват, че няма конфликт между феминизма и семейството.
Кристофър Лаш
Ако имах магическа пръчка, щях да живея в сграда в Ню Йорк, достатъчно голяма, за да могат приятелите ми, семейството ми да имат апартаменти в нея. Щяхме да отглеждаме децата си в едно и също пространство и да правим барбекюта в задния двор и да остаряваме и дебелеем заедно.
Лиз Мъри
Човек е по-добър гражданин на Съединените щати, когато също така е лоялен гражданин на своя щат, на своя град, на семейството си, на своята професия или занаят, към своя колеж или своята ложа. ... Защото само чрез благородството на своите стремежи ние можем да развием най-доброто у себе си и да дадем на тази страна цялото предимство на нашето велко наследство.
Луис Брандайс
Ценете високо връзките си с хората: взаимоотношенията с приятелите и семейството ви.
Барбара Буш
В моето семейство имаше доста силни личности. Баща ми беше концертиращ флейтист, соло флейта на Тосканини.
Франсис Форд Копола
Нуждаеха се от някой, който много бързо да напише сценарий по "Великия Гетсби" за филма, който щяха да правят. Взех тази работа, за да получа малко пари за издръжка на семейството си.
Франсис Форд Копола
Родителите ми бяха от френски и ирландски произход и дори в семейството ни има и испанска кръв. А аз толкова обичам Съединените щати и се чувствам като част от Америка.
Вивиан Лий
Колко жестоко нещо е войната - да разделяш и унищожаваш семейства и приятели; да помрачаваш най-чистите радости и щастието, което Бог е дал на този свят; да изпълваш сърцето си с омраза, вместо с любов към ближните си и да опустошаваш красивото лице на тази прекрасна земя.
Робърт Лий
Искам да завладея света, а сякаш моето собствено семейство ми е сложило знак стоп на това.
Ким Уайлд
Всички мъже в моето семейство бяха брадати; и повечето от жените.
Уилям Клод Фийлдс
Под инцестна симбиоза се разбира тенденцията да останеш свързан с майката и нейните еквиваленти- кръвта, семейството, племето – да летиш от непоносимото тегло на отговорността, свободата, осъзнаването, и това да бъдеш защитен и обичан в състояние на сигурност, зависейки, която индивидуално се отплаща със спирането на собственото човешко развитие.
Ерих Фром
Всичко, което имам, моята кариера, успеха ми, семейството ми, го дължа на Америка.
Арнолд Шварценегер
Вярвам с цялото си сърце, че Америка си остава "Голямата идея", която вдъхновява света. Привилегия е да се родиш тука. Чест е да станеш неин гражданин. Истински подарък е да създадете семейство тук, да гласувате тук, да живеете тук.
Арнолд Шварценегер
Семейството е рисковано начинание, защото колкото по-голяма е любовта, от толкова повече неща се отказваш. Такава е цената. Но аз я приемам.
Брад Пит
Когато писател се роди в едно семейство, това семейство е свършено.
Чеслав Милош
Мъжете в моето семейство са силни, защото жените в моето семейство убиват и изяждат слабите.
Робърт Джордан
Една жена трябва да има уважение към съпруга си. Съпругът трябва да обича жена си. Но днес хората тълкуват Евангелието както на тях им харесва, поради това изравняват всичко и тогава семействата се разпадат. "Съпругата трябва да бъде послушна", казва съпругът. Но ако нямате любов, тогава няма да ви бъде послушна дори и една котка.
Паисий Светогорец
За мен семейството винаги е на първо място; Бих направил всичко, за да го защитя.
Марк Уолбърг
Единственото нещо, което не ми харесва при актьорството е, че ми отнема толкова много време от семейството ми. В противен случай нямам оплаквания.
Марк Уолбърг
Има любов, която свободно плува в небето. Тази любов сгрява душата. А има любов, която се разтваря в ежедневните дела. Тази любов внася топлота в семейството.
Рабиндранат Тагор
Ако мислите, че сте просветени, прекарайте една седмица със семейството си.
Рам Дас
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
33
Следваща