Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Семейство" - страница 32
По време на работна среща с колегите Андрей Пленкович, Янеш Янша, Кириакос Мицотакис и Себастиан Курц се обединихме около извода, че евроинтеграцията на Западните Балкани е важен приоритет за Европа. Преди всичко той е част от гарантирането на стабилността и сигурността в Централна и Източна Европа. България бе генераторът на интеграционния процес за шестте държави от Западните Балкани и на днешната среща за пореден път аргументирах позиция си, че Македония и Албания са важни за нашето европейско семейство. Само обединени и заедно можем да се справим с последствията от ковид пандемията и да подготвим икономиките и здравните системи на страните си за следваща вълна или подобни кризи.
Бойко Борисов
Отиде си нашият голям приятел Богдан Мирчев от фондация,,Ханс Зайдел". Никога няма да забравим подкрепата и всичко, което правеше за ГЕРБ и младите хора в България. Съболезнования на семейството и близките му.
Бойко Борисов
Не се замисляй за това, кой в семейството е главният - тя или ти. По-добре е да не знаеш.
Юзеф Булатович
Как се става партийно дворянство? О, там не се влиза. Това е елит. Трябва да си роден в правилно семейство, в подходящ квартал, желателно в София.
Валентин Вацев
Ако държавните дейци извършваха в семейството или в обществото такива постъпки, каквито вършат в политиката, със сигурност биха ги пратили в затвора.
Гонкур
Семейството – от материална гледна точка – е огромна машина за деморализация на човека и превръщането му в животно.
Гонкур
Отнасяй се към семейството си като към приятели и към приятелите си като към семейство.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Гордея се, че произхождам от семейство на молдовски разеши (свободни незакрепостени селяни). Бащата на моя дядо беше разеш, а аз съм трето поколение, изуло цървулите, и макар да съм роден в столицата, се чувствам по-близо до »корена« на страната.
Мирча Елиаде
Бил Гейнз произхождаше от "добро" семейство. Доколкото си спомням, баща му беше президент на банка в Мериленд. Личеше си. Гейнз се беше специализирал в краденето на палта от ресторанти. По-заможният американец е изтъкан от отрицания. Той се определя главно от това което не е. Гейнз бе стигнал още по-далече. Беше станал невидим. Едно неясно, заплашително присъствие. Нали знаете, че някои призраци си личат само ако носят чаршаф отгоре? Гейнз беше точно такъв. Той се материализираше в нечие палто.
Уилям Бъроуз
Най-често ваканцията означава, че семейството заминава на почивка заедно с една майка, която се грижи за почивката на всички останали.
Мърслин Кокс
Аз казах, че става въпрос за 32 дка земя и ги попитах така – аз можел ли съм като премиер да си възстановя тези земи на собственото си семейство. Очевидният отговор е да. И ги попитах – защо не съм го направил. По-прост ли съм от г-н Сакскобургготски или знам, че не бива да се употребява служебното положение да се решават семейни задачи.
Иван Костов
Характерът е необходим, за да се борим за правата си – дори със собственото си семейство.
Кристина Кофта
Социалдемократите казват: семейството е там, където са децата. Това е едно от най-безсмислените изречения, които съм чувала някога. Семейството не е нито на улицата, нито на спортната площадка, нито в детските ясли. Семейството е там, където децата поемат отговорност за родителите и където родителите поемат отговорност за децата. Без отговорност няма семейство.
Ангела Меркел
След гражданските войни нито на събрание, нито в едиктите си наричал войниците "другари по оръжие", а само "войници" и не разрешавал на своите ил на доветените си синове с военна власт да ги наричат другояче: смятал, че това било по-ласкателно отколкото позволявала и военната организация, и мирното време, и достойнството, както неговото, така и на семейството му.
Октавиан Август
Аз съм от учителско семейство. Трето поколение даскал. Баща ми и майка ми са учители.
Андрей Пантев
За да си десен у нас, трябва в семейството си да имаш маркизи, барони, графове и виконти. Сигурен съм, че в родословното дърво на съвременните десни ще намеря овчар. Да се експонираш като десен в стремежа да си демократ, е доста смешно.
Андрей Пантев
Първо си мислех, че мога да променя света. Сега се опитвам само да подредя нещата около себе си. Харесвам това, което правя. Харесвам хората около себе си, особено семейството и близките. Все още имам енергия да вървя напред. Свободен човек съм, решавам сам и не ме е срам от нищо в миналото. Мисля, че последното е важно.
Иво Прокопиев
Проблемът е, че когато отивам и говоря пред студентите, аз не виждам млади мъже, които да застават пред мен и да казват: "Но как мога да съчетавам кариерата със семейството?"
Глория Стейнем
Човек би казал, че в семейството има раздор...
Ангел Тодоров
Снобизмът не е лошо нещо. Ако сте средна класа в Германия, ще бъдете задължени да имате в къщата си картини, независимо дали ви харесват или не. Ако някой влезе във вашата къща и види, че няма картини, ефектът ще е толкова отрицателен върху целия ви служебен и социален статус, колкото в България не може да си представите. Тези неща, донякъде са снобизъм. Но това е положителен снобизъм, защото в крайна сметка трябва да се започне отнякъде. Някой в семейството трябва да започне да се занимава с изкуство, култура. При децата на тези хора няма да е снобизъм, а натрупване. А внуците вече ще имат истинско отношение.
Павел Тодоров
Топалов е феномен. Собственоръчен, наш, реален. Той трябваше да получи тържественост като футболист поне. От тази тържественост излизат легендите - английското кралско семейство е сбор от старци, ако няма церемониал. Някой трябва да вземе меката материя на шампиона и да я превърне в мит. Държавата трябва да инвестира в един феномен и да го експлоатира, да го обвърже в собствена митеологема.
Веселин Топалов
Имам си семейството, актьорството, имам също летенето, религията ми, имам страст към доста неща, освен това приятелите ми, имам много приятели.
Джон Траволта
Предишна
1
...
30
31
32
(Текуща)
33
Следваща