Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Семейство" - страница 3
Знанието е сила. Информацията е освобождаваща. Образованието е предпоставка за напредък във всяко общество, във всяко семейство.
Кофи Анан
Нарастващото осъзнаване на дълбочината на привързаността на хората към семейството накара някои либерали да признаят, че семейството не е просто модна дума за реакция.
Кристофър Лаш
Опитът да се предефинира семейството като чисто доброволно споразумение произтича от модерната заблуда, че хората могат да държат всичките си възможности отворени през цялото време.
Кристофър Лаш
Нашата политика трябва да се основава и да подкрепя ценности като семейство, упорита работа, почтеност и лична отговорност.
Дан Куейл
Считам семейството за най-загадъчната и завладяваща институция на света.
Амос Оз
Всеки път, когато в семейството се възцарява мир, запитвай себе си: "Какво още съм пожертвал аз?"
Жан Ростан
Семейството е винаги семейство, но през ваканциите е разширено семейство, а това е изтощително.
Гъртруд Стайн
Професионалният войник разбира, че войната означава убиване на хора, войната означава осакатяване на хора, войната означава семейства без бащи и майки.
Норман Шварцкопф
Всеки трябва да бъде насилствено пренесен на друг континент от семейството му след първите 3 години от живота му.
Филип Ларкин
Няма в семейството по-остро съперничество, от колкото между сестри, и няма по-силна дружба, от дружбата между две възрастни сестри.
Маргарет Мийд
Нацията е само едно разширено семейство.
Маргарет Тачър
Хората скоро ще живеят 100 години. Нашата представа за това как функционира семейството вече не е приложима. Не е добре да казваш, че ще имаш деца 15 години и след това ще се пенсионираш и ще имаш хобита, защото имаш още 40 години след 60 и си в добро здраве до 90 или нещо такова.
Тиодор Зелдин
Наслаждавам се на годините си, наслаждавам се на живота си, наслаждавам се на семейството си. Просто съм щастлива - щастлив човек.
Шарън Стоун
Актьорската игра е само начин да преживяваш, семейството е животът.
Дензъл Уошингтън
Мъжете доказват своята любов към семейството чрез работа, докато жените се грижат за дома и децата.
Джесика Алба
Когато спечелих повече пари, отколкото ми беше необходимо за себе си и семейството си, създадох фондация за популяризиране на ценностите и принципите на свободно и отворено общество.
Джордж Сорос
Парите не са всичко. Амбицията ми беше самият футбол, а не парите, които бих изкарал от него. Ако това доведе до мен и семейството ми по-удобен начин на живот, тогава това е добре. Но не прекарвам времето си между игри и тренировки, мислейки за фигури.
Алесандро Дел Пиеро
Семейството е толкова хубаво нещо, че много мъже имат по две едновременно.
Адриан Декурсел
Ако искате да направите щастлив целият свят, отидете си у дома и... обичайте семейството си!
Майка Тереза
Много съм щастлива, че имам много сплотена общност от приятели и подкрепящо семейство и досега никой не е продал и една история за мен.
Сиена Милър
Скоро ще станеш баща на семейство - и трябва да станеш такъв. Но нито чест, ни богатство, ни слава няма да ощастливят жена ти и децата ти. Това можеш да направиш само ти, твоето най-добро "аз", твоята любов, твоята нежност, способността да потискаш бурните страни на характера, изригванията, болезнената чувствителност и т.н.
Хайнрих Маркс
Споделеното хранене издига храненето от механичен процес за зареждане на тялото до ритуал на семейството и общността, от обикновената биология на животните до акт на култура.
Майкъл Полан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
33
Следваща