Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Семейство" - страница 28
Ние можем да избираме много неща, но семейството е даденост, което не ни е дадено да променяме.
Ким Уилкинс
Този начин да напуснете семейството си за работа ги е осъдил в продължение на няколко поколения да имат сърцата си винаги на други места, а умовете им да мислят за хората другаде; те никога не биха могли да съществуват в едно съществуване наведнъж. Колко прекрасно щеше да е да имаш нещата иначе.
Киран Десаи
За мен футболът винаги означаваше, че сме се събрали като семейство и през лятото играхме футбол навън.
Клаудия Шифер
Четвъртата индустриална революция може да компрометира традиционните източници на значение на човечеството - работа, общност, семейство и идентичност - или може да издигне човечеството в ново колективно и морално съзнание, основано на усещането за споделена съдба. Изборът е наш.
Клаус Шваб
Живеете в общество, което е направило по-удобно да четете книга за десетте начина да накарате момче или момиче да се влюбят във вас или да обсебите романтичния си любовен живот, отколкото да споделите своето любовно пътуване с приятелите и семейството си. Бомбардирани сте с изображения и медии, като риалити телевизионни предавания, чието основно послание ви казва, че е нормално да търсите потвърждение от външни източници, че сте достатъчно добър, вместо да отстоявате без извинение самоуважение и самочувствие.
Кристин Арайло
...научих се да ценя любопитството, да се наслаждавам на упоритата работа и да разбирам голямото значение на семейството в нашия живот.
Кристин Барнет
С течение на годините определени истории в историята на едно семейство се налагат. Те се предават от поколение на поколение, придобивайки съдържание и смисъл по пътя. Трябва да се научите да ги отсявате, като отделяте фактите от предположенията, вероятното от неправдоподобното. Ето какво знам: понякога най-малко правдоподобните истории са истинските.
Кристина Бейкър Клайн
Цялото германско семейство се беше събрало за погребението, сякаш всички се страхуваха от посмъртна проверка на присъствието на стария главен инженер.
Кристина Тот
Семейството е рай в бездушен свят.
Кристофър Лаш
Когато се научих да чета, исках да направя още нещо, освен да прочета книгата на дъщеря си със собствените си очи: да напиша прощално писмо до всеки човек в семейството, преди да стана такъв.
Кюн-сук Шин
Животът е безкрайна река от възможни дела, в която се влива приток от дела, причинени от необходимостта да оцелееш, потоци от дела, които се изливат от семейството ти, шефа ти, подчинените ти, както и потоци, родени в горното течение на твоите мечти и надежди.
Алън Лакейн
Средният християнин плаща повече лихва, отколкото дава за Господното дело. В църква от 100 семейства 37 няма да дадат нищо.
Лари Бъркет
Двете ми сестри и аз имахме много хубава бавачка вкъщи в Мароко до 13-годишна възраст. Спомням си, че родителите ми казаха как тя се е внедрила в нашето семейство. Знаеха, че ще страда, когато се отделим от нея.
Лейла Слимани
Една експлозивна смес от щастие и тъга доминираше в духа на Ървинг. Но той беше движен преди всичко от решителност, по-силна от принадлежността или изкореняването, семейството или приятелите: желанието да живее без страх.
Леонардо Падура
Семейството е моята опора в живота. Ако няма семейство, деца - какъв е смисъла?
Леонид Куравльов
Празниците - всеки празник - са чудесна възможност да се съсредоточите върху събирането на семейството.
Лидия Матичио Бастианич
Традициите са нашите корени и профил на това кои сме като личности и кои сме като семейство. Те са нашите корени, които ни дават стабилност и чувство за принадлежност - те ни заземяват.
Лидия Матичио Бастианич
Когато казвам "Всички на масата и яжте", имам предвид това. Това е лепилото, центърът, който държи семейството, който дава сигурност. Добрата храна привлича всички на масата.
Лидия Матичио Бастианич
Когато поканите приятели, особено за храна, с храната искате да изпратите послание на обич, на признателност, на празник. Но и на културата – кое е вашето семейство.
Лидия Матичио Бастианич
Мисля, че традициите се променят и модифицират с всяко поколение. С присъединяването на нови членове към семейството, техните обичаи и традиции трябва да бъдат уважавани и съчетани с вече съществуващите традиции. И децата, които следват, са част от тази нова развиваща се традиция и, докато растат, ще имат принос, който от своя страна ще продължат да развиват тази традиция.
Лидия Матичио Бастианич
Да се храните добре, да сте на масата със семейството или приятели или роднини - няма да стане по-добре.
Лидия Матичио Бастианич
Виждам как хората се свързват с мен на различно ниво чрез моето шоу, как искат да пренесат това, което приготвям в домашните си кухни за собствените си семейства. Моя отговорност е винаги да се уверя, че това е качествено.
Лидия Матичио Бастианич
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
33
Следваща