Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Семейство" - страница 24
До 1600 г. типичният европейски дом имаше единична стая и семействата се тълпяха около огъня през по-голямата част от годината, за да се стоплят.
Даниел Левитин
Да бъдеш слонче трябва да е прекрасно. Заобиколен от любящо семейство денонощно... Мисля, че трябва да бъде така, както трябва да бъде, в един перфектен свят.
Дафни Шелдрик
Светът беше голям, толкова голям. По-голям от преди. Семейството също, по-голяма дума. Това ми се струваше нещо добро. Съществено нещо. Имаше сила в числата.
Деб Калети
Имаме много ограничаващи вярвания, за които дори не сме наясно. Може би семейството ви е научило, че не сте достатъчно добри или не сте достатъчно умни. Може би сме научени, че тази религия е добра, а всички други религии са лоши. Безкрайно е.
Дебора Кинг
Следващата година той би предложил да наемат хижа на ръба на леден фиорд в Норвегия, възможно най-далеч от семейство Джейкъбс.
Дебора Леви
Групата е своего рода семейство. Тези не големи екстравагантности, които има при всеки, тези малки слабости постепенно започват да ни дразнят. Нужно е да се научиш да живееш заедно и да се приемате един други, и добри, и лоши.
Дейвид Геън
Бих искал тогава да завърша, като дам добра дума за неработещите бедни. Поне не нараняват никого. Доколкото времето, което отделят от работа, се прекарва с приятели и семейството, наслаждавайки се и се грижейки за тези, които обичат, те вероятно подобряват света повече, отколкото ние признаваме.
Дейвид Грейбър
Всички щастливи семейства си приличат, но всяко ненормално, абсурдно, нещастно семейство е ненормално, абсурдно и нещастно по свой начин.
Дейвид Барнет
Мирът изисква от нас да се откажем от илюзиите си за контрол. Можем да обичаме и да се грижим за другите, но не можем да притежаваме нашите деца, любовници, семейство или приятели. Можем да им помагаме, да се молим за тях и да им пожелаваме добро, но в крайна сметка щастието и страданието им зависят от техните мисли и действия, а не от нашите желания.
Джак Корнфийлд
Аз съм терапевт повече от четиридесет години и със сигурност има място за "мъдри старейшини" в лечебния процес. Но повечето хора, през повечето време, могат да излекуват себе си и тези, които обичат, с помощта на семейството, приятелите и общността си.
Джед Даймънд
Ако създателите на карикатури умишлено или неволно дават на децата идеята, че гейовете са част от голямото, щастливо човешко семейство, това е добро, а не лошо.
Джейкъб Уайсбърг
Без чудо, семейството, което съществува от древността, вероятно ще се разпадне, предвещавайки падането на самата западна цивилизация. Това е време за съгласувана молитва, божествена мъдрост и по-голяма смелост, отколкото някога сме били призовани да упражняваме.
Джеймз Добсън
Пожелавам на всички да помогнат за създаването на силно, устойчиво движение, което да обучава всяко дете за храна, да вдъхновява семействата да готвят отново и да дава възможност на хората навсякъде да се борят със затлъстяването.
Джейми Оливър
Разберете, че сте духовно същество, което е част от голямо космическо семейство на духовни същества. Имате енергията, силата и таланта да изпълнявате собствената си индивидуална земна съдба.
Джеймс Ван Прааг
1. Бъдеща визия - ясна визия къде отиваш. 2. Здрава стратегия за достигане до там. 3. Инструменти за убеждаване на ключови хора - колеги, съотборници, членове на семейството и т.н. - да се ангажират със споделена визия и стратегия. 4. Ефективно изпълнение.
Джеймс Кантън
Престъпленията от омраза засягат не само индивиди, но и цели общности. Когато семейството е нападнато заради цвета на кожата му, не само семейството се чувства нарушено, но всеки жител на този квартал.
Джеймс Коми
Мисля, че състезанието е много важно. Мисля, че като цяло трябва да се сблъскаме с общия проблем, който е, че виждаме повече деца да излизат от семейства, които просто не им предоставят адекватни ресурси за тяхното развитие.
Джеймс Хекман
Това е ужасна жестокост на хищническия капитализъм: и двамата родители сега трябва да работят. Семейството трябва да има два дохода, за да купи нещата, които са желани в нашата култура. Така че деградацията на майчинството - усещането, че майчинството само по себе си не е призвание - също произтича от икономическия натиск.
Джеймс Хилман
Каква полза е да се откажеш от това, което правиш най-добре? Освен ако отказът не е свобода, но какво, ако не е свобода? Ами ако това е само усмихнато семейство и затворническа килия?
Джейсън Рейнолдс
Искам съпругът ми да води мен и семейството ни. Но за да го направи, трябва да съм готова да се подчинявам на неговото ръководство. Това не означава, че се отказвам от мнението си, от приноса или от мъдростта си... означава, че отстъпвам хватката си на контрол и егоистични начини и му вярвам!
Дженифър Смит
Син или дъщеря във всяко човешко семейство се раждат или осиновяват от родителите. По дефиниция детето не може да бъде и двете. Но с Бог и двамата сме родени от Него и приети от Него.
Джери Бриджис
Никой човек никога не е имал възможност да избере семейство, държава или култура.
Джийн Сасън
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
33
Следваща