Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Семейство" - страница 23
Сирачето в детската литература позволява на детския герой сами да придвижат историята напред. Мисля, че колкото и да е щастливо семейство, всяко интелигентно дете си мисли: "Как се родих на тези родители?" - става въпрос за намиране на вашето място в света.
Брайън Селзник
Казват, че загубата на член на семейството е като загуба на ръка или крак. Със смъртта на сестра ми загубих половината от душата си.
Бриджит Кемерер
Понякога едно-единствено слово може да разруши семейство, да лиши живота от всякакъв смисъл, да убие последната надежда за изцеление.
Валерий Синелников
Тората не е просто колекция от забрани, строги структури и скучни спазвания. По-скоро това е разказ за благословиите и обещанията на Бог, първоначално предложени на един човек и семейство, но чрез които в крайна сметка ще бъде благословен целият свят.
Валтер Кайзер
Хората се променят. Но любовта - никога. И семейството - никога.
Ванеса Дифенбо
Любовта е основно женско дело. Силата на женската любов в семейството е наистина голяма, без нея е много трудно за един мъж да функционира пълноценно в света, той може да стане разрушител или да умре рано.
Виктория Райдос
Не отваряйте душата на семейството си за непознати, потискайте чуждото любопитство, не бързайте да споделяте интимни неща, семейна скръб и радости.
Виктория Райдос
Съвременното ни общество е станало толкова сложно, че само семейството вече не може да учи децата на всичко, от което се нуждаят.
Вирджиния Сатир
Аз съм колекция от части от тялото на семейството.
Витолд Гомбрович
Когато обществото разруши семейството, то разрушава себе си.
Владимир Рудолфович Соловьов
Семейството е моят най-голям приоритет.
Айла Фишър
Ако съсредоточите цялата си емоционална страст върху децата си и пренебрегнете връзката, която е създала това семейство... в крайна сметка нещата могат да се объркат наистина, наистина много.
Айлет Уолдман
Има тази идея, че на най-ниските стъпала на социалната стълбица в едно африканско семейство е бездетна жена - а най-ниската от всички е дете без майка.
Айобами Адебайо
Разумните мъже имат важна работа; нямат много свободно време, което да прекарат със съпругите си. Само безделни мъже имат време да прекарат у дома със семействата си.
Айше Кулин
Получавам много от вдъхновението си от семейството си, но така и не успях да се срещна с моя дядо.
Гай Фиери
Моите приятели и семейството ми са толкова голяма част от живота ми. Децата ми са всичко.
Гай Фиери
Наистина чувствах, че съм постигнал целите си в живота. Първата ми страст винаги е била да бъда ресторантьор, добър съпруг и баща и да осигуря семейството си.
Гай Фиери
Моралът на моята книга е, че всеки, който не успее да приведе личните си отношения и тези на семейството си в сигурно състояние, също не е в състояние да заеме ефективна позиция в гражданския живот.
Готфрид Келер
Семейството е най-важното и няма значение в нас тече обща кръв.
Гуидо Сгардоли
Около 50% от чертите на бъдещата ни личност са в нашите гени, 10% се определят от условията и възпитанието в семейството, а 40% зависят от общото влияние на околната среда или случайни обстоятелства.
Давид Еберхард
Нашето семейство беше толкова силно, колкото Съветския съюз през 1989 г., и очакваше подобно бъдеще.
Давид Зафир
Всяко семейство има история и аз обичам, че тези истории са гравирани в пясък, а не в гранит. По този начин можем да ги променим. Можем да погребем лъжите и да прегърнем истината. И можем да продължим напред.
Дайан Чембърлейн
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
33
Следваща