Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Семейство" - страница 2
Да възпитаваш дъщеря е като да възпитаваш самото общество, понеже то изхожда от семейството, където душата е жена.
Жул Мишле
Идвам от семейство, в което сосът се считаше за питие.
Ерма Бомбек
Никсън беше най-нечестният човек, когото съм срещал в живота си. Той излъга жена си, семейството си, приятелите си, колегите си в Конгреса, пожизнени членове на собствената си политическа партия, американския народ и света.
Бари Голдуотър
Щастлив е този, у когото има семейство, където той може да се оплаче от своето семейство.
Жул Ренар
Има моменти, към които се връщаме, сега и винаги. Семейството е като водата – то има спомен за това, което някога е напълнило, винаги се опитва да се върне към първоначалния поток.
Колъм Маккан
Мирът е красотата на живота. Слънце е. Това е усмивката на дете, любовта на майка, радостта на баща, сплотеността на едно семейство. Това е напредването на човека, победата на справедлива кауза, триумфът на истината. Мирът е всичко това и още.
Менахем Бегин
Като алкохолик, ти не можеш да оцениш какви са чувствата на съпругата ти или на децата ти. Но сега се реванширам за това. Опитвам се да спечеля доверието на семейството си обратно.
Морис Гиб
Аз съм египетски мюсюлманин, образовал се в Кайро и Ню Йорк и сега живея във Виена. Съпругата ми и аз прекарахме половината от живота си на север, половината на юг. И изпитахме от първа ръка уникалната природа на човешкото семейство и общите ценности, които всички споделяме.
Мохамед ел Барадей
Въобще, да живееш с жена вече е героизъм. Създаването на семейство с един човек и за цел живот е подвиг.
Олег Янковски
Ако сме мирни, ако сме щастливи, можем да се усмихнем и да цъфтим като цвете и всички в нашето семейство, цялото ни общество ще се възползват от нашия мир.
Тик Нят Хан
Предполагам, че съм се превърнал в нещо като жив паметник в Португалия. Но аз съм от семейство с корени по целия свят, така че идеята за патриотизъм не е много силна в мен. Моята страна е страната на Чехов, Бетховен, Веласкес - писатели, които харесвам, художници и артисти, на които се възхищавам.
Антонио Лобо Антунеш
Очевидно, ако се отнасях сериозно към дългосрочна връзка с някого, последните хора, с които бих го запознал, бяха моето семейство.
Челси Хендлър
Тогава човешката раса ще стане едно семейство, а светът ще бъде жилището на Рационалните хора.
Адам Вайсхаут
Като семейство, ние сме обвързани един с друг. Това е, което всички добри музиканти разбират.
Били Джоел
Мисля, че разбрах рано, че семейството ми не е като другите семейства.
Виктория Готи
Всички писатели имат корени, от които черпят - пътуване, работа, семейство. Корените ми са в науката и това е плодородна почва за фантастика.
Алан Лайтман
Трактатът се опитва да анализира не само съвременните западни семейства, но и тези в други култури и промените в семейната структура през последните няколко века.
Гари Бекер
В нашето семейство нямате детство. Твърде сме заети в опитите да доминираме над света.
Гордън Корман
Докато политиците, духовенството, създателите на реклами и други ценности твърдят категорично, че семейството е основата на обществото, ядреното семейство като институция в момента е в сериозни проблеми.
Джейн Джейкъбс
Искрено ненавиждам кино, което съзнателно или не убеждава, че капитализма, расизма, алчноста, концепцията за успех, християнството, семейството като потребителска единица е естествен порядък на нещата. Аз считам такова кино за опасно.
Джим Джармуш
До известна степен безумните хора са неконформисти, а обществото и семейството им желаят да живеят така, както изглежда да са полезни.
Джон Наш
Аз съм заобиколен от големи приятели и семейство. Не знам какво бих правила без тях.
Ема Робъртс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
33
Следваща