Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 8
Баща ми ми е най-добрият другар, а на майка си мога да кажа абсолютно всичко. Аз наистина много ценя майка си и баща си. Защо сме толкова затворени? Млади родители, така си мисля. Трудният бизнес поддържа техните умове млади.
Ким Уайлд
Биологията е най-малкото, което прави от една жена майка.
Опра Уинфри
Под инцестна симбиоза се разбира тенденцията да останеш свързан с майката и нейните еквиваленти- кръвта, семейството, племето – да летиш от непоносимото тегло на отговорността, свободата, осъзнаването, и това да бъдеш защитен и обичан в състояние на сигурност, зависейки, която индивидуално се отплаща със спирането на собственото човешко развитие.
Ерих Фром
Когато си майка, никога не си сама в мислите си. Майката винаги трябва да мисли два пъти. Веднъж за себе си и веднъж за детето си.
София Лорен
Брак - многогодишен героичен труд на бащата и майката, за да изправят на крака децата си.
Джордж Бърнард Шоу
Всичко, което всеки си мисли, че знае за Майка Тереза, е грешно. Това трябва да е най-успешното мошеничество на ХХ век.
Кристофър Хитчънс
Ад за детето е да бъде далеч от майка си, а за човека да е далеч от Бога.
Паисий Светогорец
Бях развълнуван от получаването на първата ми татуировка, но бях само на дванайсет, така че трябваше да я скрия от майка си.
Марк Уолбърг
Всички неща, които правя, са във всяка жена. Всяка жена е Медея. Всяка жена е Йокаста. Идва момент, когато жената е майка на съпруга си. Клитемнестра е всяка жена, когато убива.
Марта Греъм
Все още чувствам, че не съм достатъчно добра майка. Не нарушавах никакви правила.
Мери Тайлър Мор
Свещен дълг е да обичаме страната, която ни е напоила и накърмила, като родна майка.
Михаил Шолохов
Аз съм добра майка. Но това не означава, че съм добро момиче. На мен ми е нужен риск.
Моника Белучи
Това винаги изглеждаше най-критичното изпитание, с което се сблъскваше дете - загуба на родители, загуба на посока, загуба на любов. Можеш ли да живееш без майка и баща?
Морис Сендак
"Хензел и Гретел" е една от най-страшните истории, писани някога! Психотична майка; глупав, нечестен баща.
Морис Сендак
Да бъдеш майка е трудно, а да бъдеш майка на три деца е много трудно.
Орнела Мути
И когато майките целуват децата си и когато ругаят, те ги обичат еднакво.
Пърл Бък
Ръката му се втурна към чашата с възхитителната благодат на майката, радваща се на срещата с изгубеното дете.
Реймънд Чандлър
Няма нищо по-свято и безкористно от любовта на майката...
Василий Ключевски
Винаги искам да бъда преди всичко майка.
Голди Хоун
Ожених се за майка ти, защото исках деца, представете си моето разочарование, когато се появихте.
Граучо Маркс
Природата е майката и естествената среда на човека, дори понякога да е мащеха и враждебен дом.
Джон Дюи
Струва ми се, че ако при раждането на дете майка поиска най-добрия подарък от фея за детето си, това ще е любопитство.
Елинор Рузвелт
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
33
Следваща