Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 6
Майка ми веднъж ми каза: "Трябва да обещаеш, че ще бъдеш щастлив; това е най-голямата услуга, която можете да направите на другите." То ме е водило през целия ми живот.
Стефан Хесел
Гледах Италия '90 с майка ми, татко и брат ми, знаете ли, скачаха из къщата, когато бяха дузпите... Би било страхотно да бъда част от това, да имам такова въздействие.
Стивън Джерард
Невежество е майката на подозрителността.
Уилям Олджер
Майката на мъжа е негово нещастие, но жена му е негова вина.
Уолтър Бейджхот
Смъртта е майката на Красотата; следователно само от нея ще дойде изпълнение на нашите мечти и желания.
Уолъс Стивънс
Смъртта е майката на красотата. Само нетрайното може да бъде красиво, поради което не сме трогнати от изкуствени цветя.
Уолъс Стивънс
Мисля, че докато всички майки се справят с чувство за вина, работещите майки са измъчвани от вина на стероиди!
Ариана Хъфингтън
Колкото повече отказваме да купуваме нашите вътрешни критици - и нашите външни също - толкова по-лесно ще имаме увереност в избора си и ще се чувстваме комфортно с това, което сме - като жени и като майки.
Ариана Хъфингтън
Майка ми веднъж ме изпрати да купя пипер и още не съм се върнал у дома.
Халдоур Лакснес
Поразителен факт е, че повечето гениални хора са имали прекрасни майки, и че те много повече са придобили от своите майки, отколкото от бащите си.
Хенри Томас Бъкл
Жените са жертви на тази патриархална култура, но те са и нейни носители. Нека имаме предвид, че всеки потискащ мъж е бил отгледан в границите на дома на майка си.
Ширин Ебади
Готовността е майка на късмета.
Балтазар Грасиан
Това, че моя баща - черен като смола, а майка ми - бяла, като мляко, практически нищо не е оставило в съзнанието ми.
Барак Обама
Имах много мъдра майка. Винаги пазеше книги, които бяха на моето ниво в нашата къща.
Бевърли Клиъри
Не мисля, че вътрешните чувства на децата са се променили. Те все още искат майка и баща в същата къща; те искат места за игра.
Бевърли Клиъри
Сигурен съм, че майките са важни във всяка култура, но особено в корейското общество, ролята на майката е от голямо значение.
Бонг Джун-хо
Гадно е, изненадващ никой!!!! Ако лошото беше обувка, щяхте да го поберете!!! Ти си глупава пу-пу глава! Имах сексуални отношения с майка ти! Майка ти не беше толкова добра в леглото! Вие, сър, сте окаяна душа! Аз съм гума, ти си лепило!
Брайън Лий О'Мали
Добрата майка си спомня да сервира плодове на закуска, винаги е весела и никога не крещи, успява да не проектира собствените си неврози и недостатъци върху децата си, е активна и обичана доброволка от общността. Спомня си да прави събирания за игра, дрехите на децата й пасват, прави арт проекти с тях и се радва на всичките им игри.
Айлет Уолдман
Очарованието с коне предшестваше всяко друго нещо, което знаех. Преди да бъда майка, преди да съм писател, преди да знам фактите от живота, преди да съм била ученичка, преди да се науча да чета, исках кон.
Джейн Смайли
Интелигентността е вратата към свободата, а вниманието е майката на интелигентността.
Джон Кабат-Зин
Ще видите: жените са слаби, но майките са силни.
Джули Оцука
В моето поколение, с изключение на няколко души, които са се занимавали с банково дело или медицински сестри или нещо подобно, жените от средната класа не са имали кариера. Трябваше да се ожениш и да имаш деца и да си хубава майка. Не сте излизали и не правите нищо. Открих, че съм неспокоен.
Джулия Чайлд
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
33
Следваща