Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 3
Обвинявам майка си за моя скапан полов живот. Тя ми каза, че мъжът трябва да е отгоре, а жената под него. Три години със съпруга ми спахме на двуетажно легло.
Джоан Ривърс
Майка ми счита, че съм най-добрият. А аз никога няма да предам майка ми.
Диего Марадона
Политика напомня на човек, който е убил майка си и баща си, а затова, когато искат да го осъдят, проси за пощада на тези основания, че той е сирак.
Ейбрахам Линкълн
Астрология - това е само глупава дъщеря на астрономията, и бедата е в това, че дъщерята храни майката.
Йохан Кеплер
Майката природа не се интересува дали се забавлявате.
Лари Нивън
Фантазията, лишена от разум, създава чудовища; съюзена с него, тя е майка на изкуството и извор на прекрасното в него.
Франсиско Гоя
Чувството на любов и благодарност възниква пряко и спонтанно в бебето в отговор на любовта и грижите на неговата майка.
Мелани Клайн
Мирът е красотата на живота. Слънце е. Това е усмивката на дете, любовта на майка, радостта на баща, сплотеността на едно семейство. Това е напредването на човека, победата на справедлива кауза, триумфът на истината. Мирът е всичко това и още.
Менахем Бегин
Никой не ме познаваше, докато не срещнах съпругата си Лулу. Нейната майка постоянно питаше: "Кой от двамата е Морис?" В продължение на шест месеца тя смяташе, че Лулу се среща с Бари.
Морис Гиб
Другите хора звучат плоски за ухото ми; думите им просто висят във въздуха. Но когато майка ми каже нещо, краищата се извиват.
Огастин Бъроуз
Не можех да не си помисля: Тази кола ме отвежда в психиатрична болница и майка ми се отнася с нея като вечер с отворен микрофон в кафене в Гринуич Вилидж.
Огастин Бъроуз
Сексизмът не е вина на жените - убийте бащите, не техните майки.
Робин Морган
Веднъж майка, винаги майка. Това е като да караш колело - ти никога не го забравяш.
Тараджи Хенсън
Най-бързият начин да прекъснете цикъла на перфекционизъм и да се превърнете в безстрашна майка е да се откажете от идеята да го направите перфектно - наистина да прегърнете несигурността и несъвършенството.
Ариана Хъфингтън
Наистина научих всичко от майките.
Бенджамин Спок
Баща ми искаше, когато порасна, да стана бизнесмен, като него. Майка ми искаше, когато порасна, да отида на небето, като нея.
Брайън Молко
Споделих съдбата на много работещи майки; Чувствах се виновна като тях.
Валери Трирвайлер
Като любяща майка, аз си задавах въпроса: "Как мога да обичам още едно дете така силно, като първото вече е заело цялото ми сърце?". Когато Джак се роди, аз просто разбрах, че моето сърце е станало по-голямо.
Ванеса Паради
Колко прави мъже поддържат неподходящо интимни отношения с майките си? Колко пазаруват с тях? Искам син гей. Хората се смеят, но предполагат, че се шегувам, не се.
Айлет Уолдман
Открих, че бременността е различно от начина, по който си мислех, че ще бъде... Това има много общо с писането по някакъв начин. Имате въображаема версия за себе си бременна и въображаемо бебе, въображаема представа за себе си като майка...
Джаки Кей
Зигмунд Фройд: Човек, толкова недоволен от собствените си майка и баща, че посвети живота си, за да убеди всички, които биха слушали - или още по-добре, да говорят - че родителите им са също толкова лоши.
Джон Ралстън Сол
Майката е единственото на земята божество, не познаващо атеисти.
Ернест Легуве
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
33
Следваща