Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 28
Майка ми винаги казваше, че обичам да разбърквам тенджерата с блестяща лъжица.
Крис Кар
Хората питат кое е най-трудното нещо да имаш дете с аутизъм и за мен отговорът е лесен. Коя майка не иска да чуе бебето си да й казва, че я обича или да усети ръцете му около себе си?
Кристин Барнет
По природа мъж без жена не може да почувства радост. Тя е майка му, сестра му, неговият любящ приятел. Тя рядко е негов враг.
Кристин дьо Пизан
Майка ми знае кога нещо е истинско и кога не е.
Кристина Ричи
Или майка и дъщеря се познават много добре, или са непознати.
Кюн-сук Шин
Хората казват, че когато бебето плаче, бабата по бащина линия ще каже: "Бебето плаче, трябва да я нахраниш", а бабата по майчина линия ще каже: "Защо това бебе плаче толкова много, което прави майка си толкова уморена?"
Кюн-сук Шин
Типичната ви майка от предградието се тревожи непрекъснато, но се тревожи за грешни неща.
Лайза Скоталайн
...Имам толкова много свои мечти и си спомням неща от детството си, от времето, когато бях момиче и млада жена, и нищо не съм забравила. И така, защо мислехме за мама като за майка от самото начало? Тя нямаше възможността да преследва мечтите си и съвсем сама се сблъска с всичко, което й нанесе епохата, бедността и тъгата, и не можеше да направи нищо за много лошото си положение в живота, освен да претърпи това и да надхвърли и да живее живота си по най-добрия начин, отдавайки му тялото и сърцето си напълно. Защо никога не съм се замислял за мечтите на мама?
Кюн-сук Шин
Бейзболът, повече от всеки друг спорт, има магически начин да свърже бащите и синовете, майките и дъщерите, бабите и дядовците, внуците и предците назад.
Алън Грац
Детето в утробата на майката не принадлежи на никой етнос. То е извънетнично.
Лев Гумильов
Спомням си, когато бях тийнейджър, хората ми казваха: Знаеш ли, когато си майка, никога няма да се чувстваш самотна. Ще почувствате толкова много любов и ще бъдете изпълнени от тази любов. Тогава станах майка. И научих, че това е абсолютно погрешно: можеш да се чувстваш много самотен с децата си, дори и да ги обичаш.
Лейла Слимани
Искате децата ви да обичат бавачката, но в същото време искате да останете майка и искате да бъдете най-обичаната. Така че има нещо като ревност между майката и бавачката.
Лейла Слимани
Майка никога не трябва да бъде обвинявана, че работи.
Лейла Слимани
Като майка ви е позволено да говорите само за "добрите" моменти – не и за тези, когато сте се наситили и искате да сте сами. Или просто искам да бъда жена, а не майка.
Лейла Слимани
Хората не искат да се отнасят покорно към бавачките си. Те не искат да се държат като шефове. И така никой не знае точно как да се държи и всеки леко се преструва, че майката и бавачката са "равни" – когато това не е така. А да се преструвате, че сте равни, може да направи нещата сложни, дори опасни.
Лейла Слимани
Просто трябва да се чувствате комфортно с храната и собствената си кулинарна култура, каквото и майка ви и баба ви да знаят.
Лидия Матичио Бастианич
Обичам, че станах ментор, почти като майка, на всички хора, които обичат италианския, които обичат готвенето. Изглежда, че ги правя удобни.
Лидия Матичио Бастианич
Сготвих за двамата папи, които бяха тук. Папа Франциск I готвеше за и папа Бенедикт преди него. Папа Бенедикт е германец. И направих малко проучване - майка му е била готвач.
Лидия Матичио Бастианич
Майка ми, на шестдесет, е една от онези класически красавици: цялата шия и скули, остри линии, които прикриват бръчките й от разстояние. Тя все още получава освирквания от строителни работници от три етажа нагоре.
Лиза Лутц
Не чувствах силна връзка с родителите, които ме отгледаха, и имах нищо друго освен щастливо детство. Майка ми беше прекалено чувствителна; баща ми, аскет. Аз не бях нито едното, нито другото. Имах чувството, че живея с напълно непознати хора. Подозирам, че родителите ми се чувстваха по същия начин.
Лиза Лутц
Най-дълбокият й копнеж може би беше да бъде обичана безусловно и в същото време да бъде оставена в мир. Но тя никога не каза на никого. Срамно и егоистично е да се надяваш на безусловна любов и в същото време да искаш да бъдеш оставен в мир. Вътрешните светове на майката бяха спретнато запечатани - тъмни, позлатени светове.
Лин Улман
Така че, вместо да се самосъжалявате, осъзнайте, че животът ви, също като развиващото се дете, има фази - и сега сте във фазата на майката.
Лора Шлезинджър
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
33
Следваща