Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 24
След като се научите да различавате гласа на Майката култура, тананикаща на заден план, разказвайки нейната история отново и отново на хората от вашата култура, никога няма да спрете да осъзнавате това. Където и да отидете до края на живота си, ще се изкушите да кажете на хората около вас "как можете да слушате тези неща и да не ги разпознавате какви са?"
Дениъл Куин
Майка ми също е най-малкото от 10 деца, така че имаме някаква специална връзка, тъй като знаем какво е това. Странно място да бъдеш.
Джак Уайт
Те никога не ти казват за това. Как най-трудното нещо, което трябва да направи една майка, е да се откаже от детето си, да го пусне, да го гледа как бяга.
Джаки Кей
Най-добрият начин да бъдеш добър баща на децата си е да бъдеш добър съпруг на майка им.
Джей Е. Адамс
Мъжете и жените са уникални и различни, защото мозъкът им е различен. Няма ограничения за момичетата. Баба ми беше много силна, майка ми също. Тя също знаеше какво означава да си жена и съпруга и беше много успешна в това.
Джеймз Добсън
По-добре е да си женен за някой, който мрази политиката ти, отколкото някой, който мрази майка ти.
Джеймс Карвил
Ние можем да имате деца, израснали в някои от най-лошите обстоятелства финансово, да живеете в някои от най-лошите гета и те успяват. Те успяват, защото фигура на възрастен, обикновено майка, може би баба, подхранва хлапето, подкрепя хлапето, защитава хлапето, насърчава хлапето да успее. Сякаш средата никога не се е случвала.
Джеймс Хекман
Не е достатъчно само да си майка. Не е само социалният натиск върху майките от определени видове феминизъм и други източници. Има и икономически натиск върху тях.
Джеймс Хилман
Наистина се радвам на компанията на децата си... Не съм от хората, които казват "Да, децата ми са мои приятели", това е ужасен вид майка, но имам щастието, че има моменти, в които го правят искат ме наоколо и се чувствам късметлия, че ме пуснаха в техния свят.
Джейн Голдман
Отгледан съм от силна самотна майка.
Джейсън Момоа
Докато разглеждам живота си чрез тази книга, не мога да не се запитам дали майка ми е била права. Може би наистина бях това, което ядох. И може би ако ми беше позволила да ям малко повече захар, щях да изляза по-сладка.
Джен Ланкастър
Бог ни предупреждава да не обичаме нищо земно над себе си и въпреки това Той влага в сърцето на майката такава ожесточена страст към нейните бебета, че не разбирам как Той може да ни изпита така.
Джералдин Брукс
Менсън обичаше да се хвали, че затворът е неговият баща, а улицата е неговата майка.
Джеф Гуин
Като син на майка протестантка християнка и баща мюсюлманин шиити, въпреки това се озовах без религиозна кост в тялото си.
Джим Ал-Халили
Причина номер 106, поради което кучетата са по-добри, от човека: след като пораснете ви никога повече не общувате с майка си.
Джоди Пико
Ако една общност цени децата си, тя трябва да цени своите майки.
Джон Боулби
Бог не е работодател, който търси служители. Той е Орел, който търси хора, които ще се укрият под крилата му. Той търси хора, които ще напуснат баща и майка и родина или нещо друго, което може да ги възпре от любовния живот под крилете на Исус.
Джон Пайпър
От тъжна майка не може да израсне щастливо дете.
Джони Мичъл
Не знаех, че феминизмът всъщност е нещо, докато не напусна дома си и не разбрах, че страната не се развива така, както в къщата на майка ми.
Джос Уедън
Други неща, които научих тогава: химиотерапията те заслепява. Краде косата ви и ви заслепява. Майка ми дори не можеше да чете в края.
Джули Бъксбаум
Забравихме за Буда. Забравихме за Бог. Развихме в нас студенина, която все още не се е размразила. Страхувам се, че душата ми е умряла. Спряхме да пишем вкъщи на нашите майки. Отслабнахме и отслабнахме. Спряхме кървенето. Спряхме да мечтаем. Спряхме да искаме.
Джули Оцука
Бернадет никога не е ходила на литургия; тя беше фундаменталистка християнка. Майката често казваше, че използва религията само като рамка за своята лудост. Тя също толкова лесно можеше да бъде мюсюлманка, будистка или бяла вещица.
Донал Райън
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
33
Следваща