Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 21
Един мъдър човек веднъж каза, че освен да загуби майка си, няма нищо по-здравословно за детето от това да загуби баща си.
Халдоур Лакснес
Образованието на момичета се оказа една от най-добрите идеи в света. Когато жените са образовани, в обществата се случват всякакви прекрасни неща. Работната сила става разнообразна и способна да взема по-добри решения и да решава повече проблеми. Образованите майки решават да имат по-малко деца и повече деца да оцелеят.
Ханс Рослинг
Но преди да загубите увереност, запомнете това: Вие сте част от непрекъснатата верига от успешни родители, простираща се назад до началото на времето! Вие и вашето бебе сте оцелели, защото сте произлезли от най-добрите майки, най-защитните бащи и най-силните деца, които светът е виждал. Може да не знаете всичко, но това е добре... милиарди родители са го правили преди вас и не всички са били ракетни учени.
Харви Карп
Израснах само с майка ми и сестра си, затова уважавам много жените.
Хари Стайлс
Нуждата е майка на изобретателността.
Харолд Робинс
Майка ми беше много ангажирана с мен. И постоянно водихме диалог. И беше като пъпна връв. Докато думите течаха напред-назад, ние бяхме свързани и се хранихме взаимно. И вероятно съм израснал много се страхувайки да не загубя тази връзка.
Хауърд Стърн
Цветя. От детството той научи от майка си, че жените ги обичат.
Хедър Морис
Романтизмът е майка на кича и че има моменти, в които детето толкова заприличва на майка си, че не може да се направи разлика между тях.
Херман Брох
Всеки, който не вижда влиянието на климатичните промени, наистина бих казал късогледство. Те не виждат реалността. Толкова е очевидно, че унищожаваме Майката Земя. Това не е проблемът на една страна или няколко държави: това е проблемът на човечеството. Трябва да работим заедно, за да спрем това. В противен случай бъдещите ни поколения просто ще изчезнат.
Хуан Мануел Сантос
Горката ми майка, горката ми майка, и после горкият ми татко, горкият ми татко, горкият ми татко, и горкият ми, горкият ми, горкият ми Йони, повтарям си така поне стотина пъти.
Цруя Шалев
Можем да се блъскаме с лакти и да блъскаме колкото си поискаме за всеки пакетиран обяд, взета кърпа, прибран тиган и уговорен преглед при лекар, но докато отпускът по бащинство не се нормализира, докато училищата не звънят на бащите за болни деца толкова често, колкото се обаждат на майките, докато на синовете не се дава не само същия брой задължения, но и същите видове като на дъщерите, докато безпомощният татко от ситкома с колана за инструменти не стане толкова привлекателен, аз съм скептичен относно това колко много почва печелим всъщност.
Чандлър Бейкър
Мисля, че съм умна и знам, че бях добра майка. Но нямаше много неща, които можех да посоча и кажа, затова съм специален.
Чарлс Дюиг
Притеснението беше механиката на майка ми, нейният механизъм за ангажиране с машината на живота. Притеснението беше котва за нея, кука, нещо, за което да се хване в света. Безпокойството беше кутия, в която да живеем, безпокойството беше механизъм за избягване на настоящето, за пресъздаване на миналото, за справяне с бъдещето.
Чарлс Ю
Аз никога няма да кажа, че ще отдам живота си в прослава на майка ми. Тя никога няма да каже, че моята смърт ще я убие.
Шан Са
Ако сатаната имаше майка, вероятно той би бил именно такъв, какъвто съм аз.
Шанън Кърк
Знаем, че всичко е просто мечтание. По всяка вероятност никой в тази гора никога няма да получи копие и никога повече няма да видя кралството на майка ми, камо ли да бъда приветстван от тълпите като бижуто на Килденри. Може би е напразно да го желаем. Но понякога би било хубаво просто да държите нещо истинско в ръцете си, което да се чувства като мярка за вашата стойност. Нали така, Фин?
Шанън Хейл
Очите й бяха отдалечени и тя сякаш слушаше онзи глас, който първи й разказа историята - на майка, сестра или леля. Тогава гласът й, подобно на нейното пеене, проряза щурците и пращещия огън.
Шанън Хейл
Защото Нахри щеше да създаде свят, в който майка й щеше да е свободна.
С. А. Чакраборти
Ако майката се предаде, цялото семейство се предава.
Шилпи Сомая Гоуда
Само защото сте срещнали някой, който обича работата си, не означава, че работата ви на майка и съпруга не е важна. Всеки се реализира по различен начин.
Шинейд Морирати
От момента, в който това бебе се появи на бял свят, вие ще се тревожите за нея ден и нощ. Няма отпуск, няма почивка, няма бягство, няма празници от притеснение. Майките съществуват в постоянно състояние на ниско ниво на тревожност.
Шинейд Морирати
... който не уважава собствената си майка, губи и всякакво уважение към себе си.
Шодерло дьо Лакло
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
33
Следваща