Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 20
Когато държите дете в ръцете си или прегърнете майка си, или съпруга си, или приятеля си, ако вдишате и издишате три пъти, вашето щастие ще се умножи поне десетократно.
Тик Нят Хан
Майка ми беше учител по музика. Имам три сестри и всички свирехме на инструменти, когато бяхме деца.
Том Елис
По сила на въздействие тонът на майка ми заемаше място между антракс и електрически стол.
Том Полък
Ние казваме, че необходимостта е майката на изобретението и никоя държава не се нуждае повече от развитието на чиста мощност от Китай.
Томас Фрийдман
Дори майка ми в крайна сметка забеляза, че имам тъмни кръгове под очите. Тя каза, че трябва да се опитам да не нося нищо натоварващо в леглото с мен. Разбира се, това би било хубаво, но как бих могъл да обясня на жена си, че сега трябва да спи на дивана?
Томи Яуд
Обичам истории. Обичах истории, когато бях дете. Моята майка ми четеше истории през цялото време.
Тони ди Терлизи
Трябва да се науча да намирам правилния баланс, защото ако искате кариера на пълен работен ден и също така искате да бъдете майка, която е до детето си, тогава трябва да сте сигурни, че когато прекарвате време заедно, ти наистина си там за тях.
Трини Уудол
Искам да чувствам, че имам енергията, от която ще се нуждая като по-възрастна майка с по-малко бебе. Наистина е важно, когато съм на 51, а дъщеря ми е на 10, да усещам, че все още мога да тичам наоколо и да правя неща с нея, и да усещам енергията на една малко по-млада жена, която има децата си на училище.
Трини Уудол
Намирам го за смешно само при мисълта какво би казала майка ми, ако знаеше, че ще видя психотерапевт. Говорите с непознат за проблемите си? Платете на непознат да слуша?
Уайки Уанг
По време на четиридневното си търсене на видения, индианецът построи потна хижа от върба и кожи, пости, очисти се с градински чай и кедър и понесе топлината на огъня, докато духът му беше освободен да се издигне над полето на змиите. Изпитанието му приключи, когато се появи видение на майка му и му каза да се върне у дома, защото той си беше забравил лулата.
Уейд Дейвис
Тя се ухили, търсейки целия свят като лепкаво момиченце, което току-що бе убедило лековерната си майка, че наистина е пуснала първото парченце бонбони в бурята и ще има нужда от друго.
Уенди Стъб
Моето първо дете се роди, когато бях на 43. Сега много майки раждат на тази възраст, но в тези времена това беше скандал и сензация.
Урсула Андрес
- Майка ти страхува ли се да не ти се случи нещо? - Аз, - каза Хариет, с абсолютна увереност, - съм нещо, което се случва на ДРУГИ хора.
Урсула Върнън
По това, как човек се обръща към майка си, може да се съди за това, как ще се отнася с жена.
Фани Флаг
За да разберем фанатичното отхвърляне на освобождението на жените в мюсюлманския свят, трябва да вземем предвид фактора време. Повечето от нас, образовани жени, имат неграмотни майки. Консервативната вълна срещу жените в мюсюлманския свят е защитен механизъм срещу дълбоки промени както в половите роли, така и в чувствителната тема за сексуалната идентичност.
Фатима Мерниси
Нека сравним последните мисли на средновековен рицар и войници - участници в големите войни от нашата ера: нашите съвременници винаги са зовели майките си, преди душата да се раздели с тялото. Роланд, на прага на вечността, дълго време изброява своите притежания и завладени земи, като ги оплаква като живи същества.
Филип Ариес
...всеки се явява потенциален Велик Инквизитор, даже родната майка.
Филип Зимбардо
Когато влязох в светлината и звука на моста, Ариго направи крачка назад, сякаш смъртта на майка му беше някаква инфекция, която можеше да се зарази, но аз го разбрах.
Филип Казан
Неведението е майка на истерията. А може би обратното.
Филип Фармър
Майка ти, Елизабет, не те ли предупреждаваше, че трябва да се страхуваш от желанията си?
Филипа Грегъри
Майка ми беше научена на чаанската концепция за щастие, която трябваше да намери удовлетворение в малките неща. Бях научена да оценявам чистия въздух сутрин, цвета на листата, които се зачервяват през есента, и гладкостта на водата, когато накиснах ръцете си в басейна.
Анчи Мин
Майка ми ми се усмихна. Усмивката й някак ме прегърна.
Ар Джей Паласио
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
33
Следваща