Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 18
Колко често една майка започва разговор с детето си не предсказва езиковите резултати - важното е, ако бебето започва, дали майката отговаря.
По Бронсън
Когато си в беда, иди при майка си.
Пол Тордей
Имах своя дял от дъжда. Болестта на майка ми... ми тежеше, но и предишните години също бяха тежки. Бях само на двайсет и осем.
Пола Маклейн
Майка ми е права: да живееш в лъжи и раздор е по-лошо, отколкото да загинеш от бомби.
Полина Жеребцова
Имаше един анекдот от живота: някаква млада майка пита своя учен акушер: - Кажете ми, господине, твърде лошо ли съм се държала? Все пак родих за първи път, не знам нищо ... - Всичко е наред, госпожо. За първи път го взех, нищо не знам...
Ранди Епстайн
Повече от всякога трябва да се подчертае, че най-добрите и истински възпитатели са родителите под Бог. Най-великото училище е семейството. По отношение на ученето нито един акт на преподаване в което и да е училище или университет не може да се сравни с рутинната задача на майките да учат бебе, което не говори майчиния език, за толкова кратко време. Никоя друга задача в образованието не е равна на тази. Моралното възпитание на децата, дисциплината на добрите навици е наследство от родителите на децата, което превъзхожда всичко останало. Семейството е първото и основно училище за човека.
Раусас Дж. Ръшдуни
Тя е най-важният човек на света и семейството й живее в бедност. Ако майка ни е толкова важна за науката, защо не можем да получим здравна застраховка?
Ребека Склут
В днешно време казват, че се нуждаете от специален чип, който да поставите в телевизора, така че децата да не могат да гледат това и това. По мое време нямаше нужда от чип. Майка ми беше чипът. Край на историята.
Рей Чарлс
Преди да отида в къщата на майка ми, винаги я мислех на верандата или дори на улицата, как мете. Тя метеше леко, сякаш премахването на мръсотията не беше толкова важно, колкото движението на метлата по земята. Начинът й на метене беше символичен; толкова ефирна, толкова крехка, с метла тя се опита да измете всички ужаси, цялата самота, цялото нещастие, което я е съпътствало през целия й живот...
Рейналдо Аренас
Да бъдеш перфектна майка е мит, но да си доста страхотна майка през повечето време всъщност е възможно.
Рейчъл Холис
Когато правя неща, които не бива да правя, майка ми казва, че имам нужда от нов чифт очила - че трябва да гледам различно на избора, който правя.
Ридли Пиърсън
Киното не е най-главното за мен! Преди всичко аз съм майка.
Рийз Уидърспун
Майка ми ме научи да разпитвам хората за нещата, които обичат.
Андрю Шон Гриър
Когато ме попитат в какво вярвам, казвам, че вярвам в архитектурата. Архитектурата е майката на изкуствата. Обичам да вярвам, че архитектурата свързва настоящето с миналото, а осезаемото с неосезаемото.
Ричард Майер
Дори майка - еврейка или не - не може да се тревожи за всичко. Затова е важно да ограничим нашите притеснения до реални, а не въображаеми рискове.
Ричард Талер
Майката вярваше, че двамата с баща й са се оженили напразно - уж е трябвало веднага да осъзнае, че без да прави това и двамата ще живеят много по-щастливо.
Ричард Форд
Земята е свещена. Тези думи са в основата на вашето същество. Земята е нашата майка, реките - нашата кръв. Вземете нашата земя и ние ще умрем. Тоест индианецът в нас умира.
Ричард Ърдоус
Всичко, което ме интересуваше, беше, че тя никога не е лъгала. Тя беше честна в свят точно обратното и готин оазис в моя живот. Тя беше тази, за която се представяше, и всичко, което София, майка ми, патологично манипулативната лъжкиня, никога не е била.
Роб Търман
Отплавахме до носа от другата страна на залива, сам не посмях да доплувам толкова далеч. И мама не плуваше. Сега тя стана от шезлонга, застана до него и се превърна в паметник на всички майки, които стояха от едната или другата страна, лято след лято, през цялата история на човечеството...
Рой Якобсен
Гласувайте. Дори всички да са безнадеждно неадекватни, изберете най-ужасното и гласувайте. Майка ми се бори усилено, за да гласувате.
Роуан Колман
Отговорите на Светлана към майка й винаги биха се колебали, нерешени, между сантиментални идеализации и горчив гняв.
Роузмари Съливан
Работата на майката е да научи децата си да не се нуждаят повече от нея. Най-трудната част от тази работа е да приемеш успеха.
Рошел Уайнстийн
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
33
Следваща