Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 14
Невежеството е майка на възхищението.
Джордж Чапман
Аз съм актриса и майка и вероятно нямам достатъчно активен духовен живот. И не знам защо хората тичат наоколо, обозначавайки се с имената на религиите, когато всъщност не ги практикуват.
Ума Търман
Джентълменът имаше също млада дъщеря, с рядка доброта, наследена от нейната майка, която била най-доброто създание на света.
Шарл Перо
На никой не се оплаквай от децата си, освен на Божиите Угодници и Божията Майка. И не се хвали, не дразни враговете си. Когато е лошо - хората ще са радостни, когато е добре - ще предизвикаш завист.
Николай Гурянов
Когато си избирате жена, вие не само трябва да бъдете неин съпруг, но и баща и майка и брат, защото тя напуска семейството, за да бъде с вас и да следва вашия път. Затова и дайте правото да вижда във вас милостта на баща ви, нежността на майка ви и приятелството на брат ви.
Александра Фьодоровна Романова
Преди да се омъжите е необходимо да изучите не само съпруга, но и неговите роднини и техните взаимоотношения. Попитайте дали той разбира, че съпругата е по-важна от бащата и майката и още повече от братята и сестрите. Ако той разбира това - добре, ако не го разбира - обяснете му и го попитайте дали е съгласен с това. Ако снаряд удари къщата и нещо падне върху съпругата и сестра му - от кой край трябва да се тежеста, за да се освободят жените? По християнски е правилно да се започне от края, където е съпругата. Ако той не разбира това, тогава сключването на брак с такъв мъж е необмислено. Има и друг вариант за това какво да направите: можете да станете толкова ценен човек за съпруга си, че той да седи в краката ви като в краката на своята принцеса, часове наред, не получавайки нищо в замяна и само да ви гледа с радост в очите. Вие трябва да се постараете той да ви заобича толкова много.
Дмитрий Смирнов
Тази земя е тази, която като мила майка ни приема при раждането ни и ни поддържа, когато се родим; само този от всички елементи около нас никога не е враг на човека.
Плиний Стари
Понякога това е кръвна памет... не кръвта, която майка ви и баща ви са ви дали... а тази, която се простира преди две-три хиляди години.
Марта Греъм
О, страна на абсурдите. О, майко Русия.
Мая Плисецкая
Майка ми каза: страхувай се от хората, за които властта е мечта. Следвайте онези, за които силата е кръста.
Никита Михалков
Накарайте хората да се боят от наркомани, престъпници, многодетни майки, живеещи на социални помощи, имигранти, и пришълци - и вие напълно ще ги контролирате.
Ноам Чомски
Майка ми смяташе, че залогът за успеха се крие в кожата. За разлика от нея не бях индийска красавица, но в страна, където живеят хора, чиято кожа има цвят на кафе, моята беше като чай с много мляко. Ценен, прекрасен цвят.
Рани Маника
Майка ми би ме убила, ако позирам гола! Майка ми ме отгледа с определени стандарти.
Риана
За да бъдете светлина за другите, ще ви трябва добра доза от духовния живот. Защото както майка ми казваше, ако си на добро място, тогава можеш да помогнеш на другите; но ако не сте добре, тогава потърсете някой, който е на добро място, който може да ви помогне.
Ригоберта Менчу
Истината е, че всички велики мъже са имали страхотни майки. Страхотните жени по правило са имали страхотни бащи.
Робърт Ингерсол
Така че, ако не харесваш живота си, промени го. Как би го променил? Ти решаваш. Няма действие без първо решение. Решението е майката или бащата на действието, а действието е това, което променя живота ти.
Антъни Робинс
Подозрителността, ако я държиш в себе си, - майка на безопасността.
Томас Фулър
Сигурността е майката на опасността и баба на унищожението.
Томас Фулър
Родителите ми бяха християни - католици, но не в близкия смисъл на думата. Помня майка ми като много набожна жена, но никога не е била против другите религии.
Хелмут Кол
Като дете възприемах майка си като стара жена.
Херта Мюлер
Една жена е дете, докато не стане майка.
Аугуст Стриндберг
Татко: умалително прозвище, което децата дават на мъжа на своята майка.
Адриан Декурсел
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
33
Следваща