Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 11
Майките наистина не са създадени да отглеждат бебета не само сами, но само с партньор. В продължение на милиони години една жена е имала много повече от мъжа си, който да й помага в отглеждането на малките й... Цялата тази идея за "необходимо е село, за да се отгледа дете" е точно начинът, по който трябва да живеем.
Хелън Фишер
Все още имаме общност, но изглежда нямаме местна общност. Дори в малък град, където познавате съседите си и майка ви е надолу по улицата, те не са на една ръка разстояние.
Хелън Фишер
Докосването е майката на сетивата. Жените не само са по-чувствителни, когато се докосват, но също така са по-чувствителни към докосване.
Хелън Фишер
Болката не може да бъде пренебрегната. Въпреки това може да се изтърпи. Когато е необходимо, може да се понесе голяма болка. Просто попитайте майка ми.
Чарли Хюстън
Хората казват, че си роден невинен, но това не е вярно. Наследяваш всякакви неща, за които не можеш да направиш нищо. Наследяваш своята идентичност, своята история, като белег по рождение, който не можеш да измиеш. ... Ние се раждаме с обърнати назад глави, но майка ми казва, че трябва да се изправим пред бъдещето сега. Трябва да спечелите собствената си невинност, казва тя. Трябва да пораснеш и да станеш невинен.
Хюго Хамилтън
Майка ми казва, че камъкът трае вечно, но хората не го правят и това ги прави по-ценни.
Шанън Хейл
Не харесвам думата "бизнесдама". Може би "отдадена майка" би било най-доброто описание.
Щефи Граф
Майко, все още не се родила такава жена, която може да бъде измамена от мъж.
Юкио Мишима
Винаги съм харесвал дамите през целия си живот. Предполагам, че започна с майка ми. Затова всеки път, когато видях хубава дама, си мислех, че е хубава.
Би Би Кинг
Бях инцидент - майка ми беше само на 16, когато ме роди.
Брус Дикинсън
Да бъда майка е най-голямото ми постижение.
Айла Фишър
Направих толкова много грешки като майка. Но единственото нещо, което знам, че правя, е да се уверя, че децата ми знаят колко много ги обичам и те са абсолютно сигурни в това.
Айлет Уолдман
Един от най-тъмните и дълбоки срамни неща, които толкова много от нас майките изпитват в днешно време, е страхът ни, че сме лоши майки, че проваляме децата си и далеч не достигаме собствените си идеали.
Айлет Уолдман
Вярвам, че майките трябва да казват истината, дори - не, особено - когато истината е трудна. Винаги е по-лесно и в краткосрочен план може дори да се почувствате правилно, да се преструвате, че всичко е наред, и да насърчавате децата си да правят същото. Но прикриването води до срам и от всички болки срамът е най-болезнен.
Айлет Уолдман
Способността за екстравагантна емоция, която съпругът ми намира за толкова привлекателна в мен, може да бъде изтощителна, особено за дете. Настроенията ми са живачни и това може да бъде ужасяващо. Знам, защото бях дъщеря на майка с променлив темперамент.
Айлет Уолдман
Е, знаете ли, отгледан съм от феминистка от 70-те години. Майка ми имаше група за повишаване на съзнанието. Седях на върха на стълбите и ги слушах.
Айлет Уолдман
Представяйки верен и честен запис на моя опит като майка, аз се надявам да покажа както на моите читатели, така и на децата ми как истината може да изкупи дори онова, за което се страхувате, че може да бъде най-тежките грехове.
Айлет Уолдман
Ако добрата майка е тази, която обича детето си повече от всеки друг на света, аз не съм добра майка. Всъщност съм лоша майка. Обичам съпруга си повече, отколкото обичам децата си.
Айлет Уолдман
Как може да е след всичките тези концентрирани усилия и раздяла, как е възможно, че все още приличам, толкова много, на моята собствена отвратителна майка?
Габриел Хамилтън
Твърде много майки са изгубили децата си по хиляди причини.
Деби Рейнълдс
Израснах много несигурен. От времето, когато бях малка, се криех под роклята на майка си.
Деби Форд
Не вярвам, че математиката и природата отговарят на демокрацията. Само защото много умни хора са отхвърлили ролята на безкрайното, техните колективни мнения, колкото и тежки да са, няма да убедят майката природа да промени своите начини. Природата никога не греши.
Джана Левин
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
33
Следваща