Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка" - страница 10
Майка ми беше много семейно ориентирана. И аз обичам да съм с децата си.
Ричард Роджърс
Невежестта е майка на преданоста.
Робърт Бъртън
Нещо повече, разрешаването на майката на всички проблеми - израелско-палестинският въпрос - изисква сътрудничество между Европа и САЩ.
Романо Проди
Всъщност, аз не съм развратен и зъл. Мисля, че съм много добър. Обичам майка си.
Сид Вишъс
Изобретателността е майка на необходимостта.
Самюел Бътлър
Радостта често е майка на множество глупости.
Самюел Ричардсън
Винаги казвам на хората, че съм станал писателка не защото съм ходил на училище, а защото майка ми ме е водила в библиотеката. Исках да стана писателка, за да мога да видя името си в каталога с карти.
Сандра Сиснерос
За да се разбере как са започнали черните проекти и как те продължават да функционират и днес, трябва да се започне със създаването на атомната бомба. Мъжете, които ръководиха проекта "Манхатън", написаха правилата за черните операции. Атомната бомба е майка на всички черни проекти и тя е родителката, от която са произлезли всички черни операции.
Ани Джейкъбсън
Да бъда майка ме промени завинаги.
Сиара
Майка ми беше най-добрият учител - такъв, който ме учеше на съчувствие и безстрашие. Ако любовта е сладка като цвете, то тогава моята майка е това сладко цвете на любовта.
Стиви Уондър
Майка ми имаше правило, очевидно, че не мога да премина сам през улицата, но трябваше да намеря начин да го направя.
Стиви Уондър
С майка ми никога не сме се разбирали, дори когато бях дете.
Тамара Мелън
Толкова се страхувах да изляза на запад до ранчото на леля ми. Но единственият избор, който майка ми даде, беше да отида за две седмици или цялото лято. Накрая останах през цялото лято. И там научих за говедата. Бих могла да се свържа с тяхното поведение, страховете им.
Темпъл Грандин
В живота си имах хора, които не се отказваха от мен: майка ми, леля ми, учителят ми по наука. Имах индивидуална логопедия. Имах бавачка, която прекарваше цял ден в игри с мен.
Темпъл Грандин
Не живея живота си като писателка. Аз съм майка, афроамериканка и правя всичко, което правят всички останали - готвене и малко почистване.
Тери Макмилан
Като син на майка феминистка, израснах с идеята, че работата е нещо като спасение за жените, тъй като ще им даде свобода от домашния труд. Сега изглежда, че работата е форма на робство, предприета по привидна принуда, а не по избор.
Том Ходжкинсън
Смятаме, че трябва да работим, защото рекламната индустрия е издигнала желанията до потребности. Вестниците и телевизията непрестанно ни тъпчат с най-новите "задължителни неща", независимо дали става дума за обувки, видеоигри или нагреватели за вътрешни дворове. В резултат на това майките смятат, че "трябва" да работят в Tesco, за да си купят скъпи маратонки.
Том Ходжкинсън
Човек не може да разбере какво се случва с жените в Близкия изток, ако не осъзнаят, че майките са силна, прогресивна сила. Майките тласкат дъщерите си да излязат от харема, да се образоват, да постигнат това, за което дори не са мечтали.
Фатима Мерниси
Имах съвсем нормално детство и майка ми готвеше съвсем нормална храна.
Феран Адриа
Когато бях дете, баща ми всъщност нямаше много надежда за мен. Той мислеше, че съм мечтател; не мислеше, че ще имам нещо. Майка ми също.
Франк Гери
Майка ми казва, че болката се крие във всеки, когото видите. Тя казва, че се опитайте да си го представите като големи китки цветя, които всички носят със себе си. Помислете за болката си като за голям букет червени рози, красива колие от тръни. Всеки има такова.
Франческа Лия Блок
Ако не можете да се върнете в утробата на майка си, по-добре се научете да бъдете добър боец.
Анчи Мин
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
33
Следваща