Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Майка"
Сърцето на майката е дълбока бездна, на дъното на която винаги ще намирате прошка.
Оноре дьо Балзак
Мъдър син радва баща си. А безумен син е тъга за майка си.
Соломон
Мъдростта - родна майка на щастието.
Софокъл
Майка - това е името на Бог на устните и в сърцата на малките деца.
Уилям Мейкпийс Такъри
Всички жени стават като майките си. Това е тяхната трагедия. Но нито един мъж не е като майка си. А в това е неговата трагедия.
Оскар Уайлд
Майка ми казваше, че, ако ти не можеш да намериш нещо, заради което да живееш, по-добре е да намериш нещо, заради което си струва да се умре.
Тупак Шакур
Фройд е бащата на психоанализата, но тя нямаше майка.
Джърмейн Гриър
Искреността е майка на истината и етикет на честния човек.
Дени Дидро
Защитавам реалните права на жените. Жената трябва да има правото да бъде жена и майка.
Филис Шафли
Когато бях малък, майка ми казваше: Ако станеш войник, ще стигнеш до генерал. Ако станеш свещеник, ще бъдеш папа. Аз исках да бъда художник и станах Пикасо.
Пабло Пикасо
Майката е биологична необходимост; бащата е социално изобретение.
Маргарет Мийд
От собствен опит съм се убедила, че всяка работеща майка е супержена.
Ума Търман
Разнообразие - майка на наслаждението.
Бенджамин Дизраели
Мъдростта е майка на опита.
Леонардо да Винчи
Аз не съм Майка Тереза. Но и не съм Чарлз Менсън.
Майк Тайсън
Когато майка ти пита: "Искаш ли един съвет?", това е чиста формалност. Няма значение дали ще отговориш с "да" или "не". Така или иначе ще получиш съвета.
Ерма Бомбек
Бъдещето на нацията е в ръцете на майките.
Оноре дьо Балзак
Майка ми беше аматьорка в пеенето, а баща ми аматьор в пиенето.
Ози Озбърн
Майка ми никога не ме е кърмила. Тя ми е казвала, че ме обича само като приятел.
Родни Дейнджърфийлд
Майката трябва да помисли два пъти - един път заради себе си, другият заради своето дете.
София Лорен
Съюзът на глупав мъж и глупава жена поражда майка-героиня. Съюзът на глупава жена и умен мъж поражда самотна майка. Съюзът на умна жена и глупав мъж поражда обичайно семейство. Съюзът на умен мъж и умна жена поражда лек флирт.
Фаина Раневска
Ако вие никога не сте знаели, какво е това ненавист към собственото дете, значи, вие никога не сте били майка.
Бети Дейвис
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
...
33
Следваща