Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Власт" - страница 8
Властта е парадокс.
Фридрих Дюренмат
Консерватизмът не е някаква абстрактна теория. Кръстоносен поход е да се даде власт в ръцете на обикновените хора.
Маргарет Тачър
Върховенството на закона трябва да надделее над властта на мафията.
Маргарет Тачър
Главното в демокрацията е че властта се преизбира.
Никола Саркози
Разбрах, че ако мълчиш, можеш да постигнеш повече власт.
Анди Уорхол
Статистиката показва, че смъртните продават своите души по 5 причини: секс, пари, власт, мъст и любов. Именно в такъв ред.
Ришел Мийд
Самостоятелното индивидуално мислене е първородният грях в юдейските, християнските и ислямските религии. То саботира опитите на властите да рационализират и структурират хаоса.
Тимъти Лиъри
Вие разбира се знаете, какви глупаци сме, когато попаднем във властта на предразсъдъците.
Тобаяс Смолет
Казвам на талибаните: предайте терористите; или отстъпи властта. Ваш е избора.
Тони Блеър
Великото утешение във всички мои мъки се състои в това, че никакви врагове нямат власт да ми отнемат съвестта, а аз никога не бих станал такъв враг на себе си, че да и нанеса ущърб.
Хенри Филдинг
На мен винаги ми е бил интересен екзистенциалният аспект на властта, защото този, който загуби властта, заедно с нея губи и смисъла на живота.
Вацлав Хавел
В основата на властта на всички диктатори лежи социалната безотговорност на народните маси.
Вилхелм Райх
От векове сме били хранени с лъжици от нашите учители, от нашите власти, от нашите книги, от нашите светии.
Джиду Кришнамурти
Над минало, настояще и бъдеще човек има власт.
Александър Грин
Властта над съществуването на човек е власт над неговата воля.
Александър Хамилтън
В недалеко бъдеще ще настъпи прелом, който крайно ме безпокои и ме заставлява да треперя за съдбата на моята страна... Преходът към власт на корпорациите неизбежно повлича със себе си продажности и разложение във висшите органи на страната, и капиталът се стреми да утвърди своето владичество, играе с най-тъмните инстинкти на масата, след това всички национални богатства се съсредоточават в ръцете на не много избрани, - а тогава настъпва и края на републиката. (казано малко преди смъртта на Линкълн)
Ейбрахам Линкълн
Колкото по-остра и интензивна е класовата борба, толкова по-дълбока е социалната криза, колкото по-интензивна става политиката, толкова по-концентрирана и безмилостна става държавната власт и толкова по-открито сваля булото на морала.
Лев Троцки
Никой човек, нито едно място, нито нещо нямат никаква власт над нас, защото "ние" сме единствените мислители в нашия ум. Когато създадем мир, хармония и баланс в умовете си, ще го открием в живота си.
Луиз Хей
Власт е да разкъсаш човешките умове на парчета и да ги сглобиш в нови форми по твой избор.
Джордж Оруел
Властта не е средство. Тя е цел. Създават диктатурата не за да защитава революцията; извършват революция, за да установят диктатура. Целта на репресията е репресия. Целта на мъчението е мъчение. Целта на властта е власт.
Джордж Оруел
Патриотизмът по своята природа не е агресивен нито във военен, нито в културен смисъл. Национализмът е неделима част от стремежа към власт.
Джордж Оруел
Властта губи своето очарование, ако с нея не се злоупотребява.
Пол Валери
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
33
Следваща