Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Власт" - страница 5
Властта без принцип е безплодна, но принципът без сила е безполезен. Това е партия на правителството и аз ще я ръководя като партия на правителството.
Тони Блеър
Първият принцип на цивилизованата държава е, че властта е легитимна само когато е по договор.
Уолтър Липман
Властта и популярността са вид тумор, който, нараствайки, убива чувствата на своята жертва.
Хенри Адамс
Нецензурността е морална концепция в словесния арсенал на властта, която злоупотребява с термина, като го прилага не към изрази на собствения си морал, а към тези на друг.
Херберт Маркузе
Властта не работи без престиж или престиж без дистанция.
Шарл дьо Гол
Главното предназначение на властта, е да помогне на другите в стремежът си да движат напред.
Шимон Перес
За насърчаването на желанието на хората често е толкова важно, колкото да притежаваме по-конкретните форми на власт.
Базил Лидъл Харт
Вие нямате власт над това, което ви се случва, но имате власт над отношението си към това, което се случва. И именно тази нагласа определя кой кого контролира - събитията вас или вие самите събития.
Брайън Трейси
Стремежа към власт е породен от страхове. Тези, които не се боят от своите съседи, не виждат необходимост да властват над тях.
Бъртранд Ръсел
Жените не са по-нравствени от мъжете, но са по-малко разглезени от власт.
Глория Стейнем
Силен човек, който познава властта през целия си живот, може да загуби уважение към тази сила. Но слабият човек знае стойността на силата.
Джефри Арчър
Религията ни утешава за поражението на нашата воля за власт. Той добавя нови светове към нашия и по този начин ни носи надежда за нови завоевания и нови победи. Ние сме обърнати към религията от страх да не се задушим в тесните рамки на този свят.
Емил Чоран
Прекомерната власт винаги поражда жестокост. Това е вярно по отношение на деспотите, войниците и любовниците.
Етиен Рей
Силата на времето над нас е по-силна от нашата власт над нас.
Жорж Санд
Герой е този, който въстава против бащината власт и побеждава.
Зигмунд Фройд
Казвам "Вън" на всяка негативна мисъл, която ми хрумне. Никой човек, място или нещо няма власт над мен, защото аз съм единственият мислител в ума си. Аз създавам своята собствена реалност и всички в нея.
Луиз Хей
Властта по-често минава от ръце в ръце отколкото от глава в глава.
Станислав Йежи Лец
От тези ранни начала и от факта, че природата беше... оборудвала умовете им със силата на мисълта и разбирането, като по този начин постави всички други животни под своя власт, те постепенно напреднаха от строителството на сгради към другите изкуства и науки, и така премина от груб и варварски начин на живот към цивилизация и изтънченост.
Витрувий
Промените в политиката трябваше да се правят с непрекъснато позоваване на необходимостта да бъдат избрани, за да могат да се поставят принципите на власт. Многократно трябваше да подсилвам посланието, че истинската санкция за нашето поражение беше платена от безработните, бедните, болните, младите и старите, на които Лейбъристката партия съществуваше, за да помага.
Нийл Кинък
Аз съм противник на властта, това яйце на мизерия и потисничество; Аз съм против това до голяма степен заради това, което прави на тези, които го упражняват.
Патрик О'Брайън
Волята за власт съвсем не е задължително да се окаже воля към държавно управление.
Петер Слотердайк
Някои големи бизнесмени наистина са допринесли за нацистките изборни фондове, но германският капитализъм не може да се разглежда, въз основа на доказателства, като колективно довел фашизма на власт в някакъв пряк смисъл. Фашизмът в Германия беше масово движение, доведено на власт чрез тайно споразумение с фалирал, но традиционен елит, а не като марионетка на големия бизнес.
Ричард Овъри
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
33
Следваща