Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Власт" - страница 4
Парадоксът на комунизма във властта беше, че е консервативен.
Ерик Хобсбом
Това, което днес се нарича музика, твърде често е само маскировка за монолога на властта. Въпреки това и това е върховната ирония на всичко това, никога досега музикантите не са се опитвали толкова много да общуват с публиката си и никога досега тази комуникация не е била толкова измамна. Музиката сега изглежда едва ли е повече от някак тромаво извинение за самоувеличаването на музикантите и растежа на нов индустриален сектор.
Жак Атали
В допълнение към властта си над правителството, основаваща се на държавно финансиране и лично влияние, банкерите могат да направляват правителствата по начини, по които им се иска да бъдат подложени на друг натиск.
Карол Куигли
...държавата не е същото като обществото, въпреки че гърците и римляните са смятали, че е така. Държавата е организация на властта на териториална основа.
Карол Куигли
Тази настойчивост, тъй като частните фирми продължиха, защото осигуриха максимална анонимност и тайна за лица с огромна публична власт, които се страхуваха от публичното познание за тяхната дейност като зло, почти толкова голямо, колкото и инфлацията.
Карол Куигли
Ако Америка се оттегли от Южна Корея, може да има борба за власт между Китай и Япония.
Ким Де Чун
Теоретично неограниченото право на развитие на властта, водене на война срещу други държави е антисоциално и е двойно опасно, защото държавата като масово образуване представлява ниско морално и интелектуално ниво.
Кристиан Лоус Ланге
Не помогнахме ли на зловещите талибани да постигнат и удържат властта? Да наистина "ние" го направихме. Е, това не удвоява ли или утроява отговорността ни да ги отстраним от властта?
Кристофър Хитчънс
Над обществото стабилна власт имат само идеите, а не думите.
Висарион Белински
Руската власт трябва да държи народа си в състояние на постоянно изумение.
Михаил Евграфович Салтиков-Шчедрин
Законно е да се моли Бога, да не ни дава власт за изкушение, но не е законно да се избягват тези изкушения, които ни посещават.
Робърт Луис Стивънсън
За да бъде свободен в една епоха като нашата, човек би трябвало да е в позиция на власт. Това само по себе си ме прави амбициозна.
Хана Аренд
Всички модерни революции са довели до укрепване на властта на държавата.
Албер Камю
Заради доброто и любовта, човек не трябва да допуска смъртта да има власт над неговите мисли.
Томас Ман
За разлика от свободата на ранната република, съвременната версия позволява - всъщност дори изисква - концентрирана власт.
Майкъл Сандел
Властта принадлежи на спокойните.
Максимилиан Робеспиер
Недоверието към властите следва да бъде първият граждански дълг.
Норман Дъглас
Демокрацията е основана на идеята, че власта по принцип е опасна, и е важно да не се дава възможност на един човек или група от хора да имат твърде много власт и твърде дълго.
Олдъс Хъксли
Най-изисканият парадокс... щом се откажете от всичко, можете да го получите. Докато искате власт, не можете да я имате. В момента, в който не искате власт, ще имате повече, отколкото сте мечтали.
Рам Дас
Кралят може да направи свой поданик кавалер, маркиз, херцог, принц, но да го направи честен човек е извън неговата власт.
Робърт Бърнс
Вашето истинско аз - Аз съм Аз - е господарят на тази земя, владетелят на тази империя. Вие по право имате власт и господство над него, над всички негови обитатели и всички, които се намират в неговото царство.
Робърт Колиър
Било е време, когато е съществувала забрана за използване на такива устройства, като микроскоп и телескоп, понеже те са променяли съзнанието на хората. С тези причини в по-късни времена властите са въвели забрана за употреба на психоделични растения.
Тимъти Лиъри
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
33
Следваща