Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Власт" - страница 19
Тези, които разпиляват съкровищата на думите, не могат да умножават властта.
Робърт Грийн
В игрите на властта изолацията е равносилна на смърт.
Робърт Грийн
Изглежда, че дори в демократична държава недемократичните форми на власт понякога биха били поносими, може би всъщност желани.
Робърт Дал
Лидерството и гражданската ангажираност са важна част от образованието на Тъфтс... Хората често се качват на власт, които са много умни, но не непременно мъдри и може би дори глупави.
Робърт Дж. Стърнбърг
Разликата между това как човек се отнася със силните и тези без истинска власт е най-добрата мярка за човешкия характер, която познавам. За мен достоен човек е само този, който винаги се отнася топло и учтиво към хората, независимо от техния статус и степен на познаване с тях.
Робърт И. Сатън
Добрите профсъюзни лидери правят отлични публични лидери в законодателната и изпълнителната власт.
Робърт Кенеди
Еврото е начинът, по който конгресите и парламентите могат да бъдат лишени от цялата власт върху паричната и фискалната политика. Досадната демокрация е отстранена от икономическата система.
Робърт Мъндел
Ако не се направи нищо, за да се противодейства на настоящите тенденции, основната линия на разлом в американската политика вече няма да бъде между демократи и републиканци, либерали и консерватори. Това ще бъде между "истаблишмънта" – вътрешни политически лица, посредници на властта, ръководителите на американския бизнес, Уолстрийт и основните медии – и все по-лудото като ада население, решено да "си върне Америка" от тях.
Робърт Б. Рейч
Либерализмът омаловажава някои от нашите морални сетива: лоялност, власт и святост.
Робърт Шилър
С властта не се спори, с нея се делят богатства.
Роман Абрамович
Не знам как да управлявам живота ти. Не знам как да управлявам живота ти. Нямам властта да управлявам живота ти. И Конституцията не ми позволява да управлявам живота ти.
Рон Пол
Всички клонове на нашето правителство днес се контролират от хора, които използват силата си, за да подкопаят свободата и да засилят състоянието на благосъстоянието / войната - и често собственото си богатство и власт.
Рон Пол
Трябва да имаме силен президент. Достатъчно силен, за да устои на изкушението да поеме властта, какъвто не би трябвало да има президент.
Рон Пол
Нашата Конституция, която имаше за цел да ограничи властта и злоупотребите на правителството, се провали.
Рон Пол
Парите не защитават. Парите не пазят тайни. Само абсолютна власт прави това.
С. Дж. Редуайн
Жанрът фентъзи дава голяма свобода на въображението. Реалността там няма никаква власт.
Саманта Йънг
Това, което обикновено се нарича бунт, по-често не е нищо друго освен мъжествена и славна борба в противопоставяне на беззаконната власт на непокорните царе и князе.
Самюел Адамс
Всеки знае, че упражняването на военна власт е завинаги опасно за гражданските права; и имахме скорошни случаи на нарушения, които бяха предлагани на частни субекти.
Самюел Адамс
Разпределението на културите в света отразява разпределението на властта. Търговията може или не може да следва знамето, но културата винаги следва властта.
Самюъл Хънтингтън
Мислите ми имат истинска власт в живота ми и аз винаги избирам да имам власт над мислите си.
Сандра Ан Тейлър
Имам правото и отговорността да поддържам властта си и да вземам решения в собствения си живот.
Сандра Ан Тейлър
Колкото по-възрастен ставаш, толкова по-голяма власт имаш с езика като писател, което означава, че трябва да си по-отговорен за това, което казваш, независимо дали е в печат или пред микрофон, защото тези думи могат да излязат и да убият или излезте и посейте семена за мир.
Сандра Сиснерос
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
33
Следваща