Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Власт" - страница 14
Социалната и културна промяна, колкото и да е желателна, не трябва да се осъществява от двигателите на националната власт. Нека чрез убеждаване и образование се стремим да подобрим институциите, които считаме за дефектни. Но нека, правейки това, да спазваме редовните процеси на закона. Всеки друг курс поставя на трона тирани и обрича свободата.
Бари Голдуотър
Властта, а не общественото мнение управлява света, но мнението използва тази сила.
Блез Паскал
Правителството може, вместо да разширява свободата, да я ограничава. И забележете... че "може" бързо се превръща в "ще" в момента, в който притежателите на правителствена власт са оставени на произвола на съдбата. Това е поради покваряващото влияние на властта, естествената склонност на хората, които притежават някаква сила, да вземат повече власт върху себе си. Тенденцията в крайна сметка води до придобиването на цялата власт - независимо дали в ръцете на един или много, няма голяма разлика в свободата на онези, които са останали отвън.
Бари Голдуотър
Един от начините да упражняваме политическата свобода е да гласуваме за избрания от нас кандидат. Друг начин е да използваме нашите пари, за да се опитаме да убедим други избиратели да направят подобен избор – тоест да допринесат за кампанията на нашия кандидат. Ако някоя от тези свободи бъде нарушена, последствията са много тежки не само за отделния гласоподавател и дарител, но и за обществото, чиито свободни политически процеси зависят от широкото разпределение на политическата власт.
Бари Голдуотър
Социализмът е власт на бюрократите.
Виктор Суворов
Или може би всички ние сме такива, като стигнахме до подножието на пирамидата на властта, забравихме всичко освен себе си и заслепени от силата на властта, презират всички нисшестоящи?
Виктор Суворов
Отказването от власт не означава, че е необходимо да се отказваме от рационалната регулация на човешкият живот.
Вилхелм Райх
Продължителната борба против властта на една единствена страст сама по себе си също е робство.
Айн Ранд
За мен най-смущаващият аспект на републиканската политическа култура е как тя поставя своята неугасима жажда за власт, господство и радикална идеология над факти, разум и истина.
Ал Гор
Властта е валута, която никога не излиза от мода.
Дан Симънс
За своето тяло на възраст 53 години: Аз съм съвършена. Само едно не е в моя власт - силата на земното притегляне.
Джейн Фонда
Хората, които променят или унищожават произведения на изкуството и нашето културно наследство с цел печалба или като упражняване на власт, са варвари.
Джордж Лукас
Финансовите пазари... се възмущават от всякакъв вид намеса на правителството, но дълбоко в себе си вярват, че ако условията наистина се влошат, властите ще се намесят.
Джордж Сорос
Притежаването на прекомерна власт в ръцете на една страна означаваше, че съдбата на света е твърде зависима от случилото се в тази страна.
Джоузеф Стиглиц
Обектът и практиката на свободата се състои в ограничаването на властта на правителството.
Дъглас Макартър
Характер на войната за увеличаване на изпълнителната власт за сметка на законодателната власт.
Александър Хамилтън
Властта постепенно ни лишава от всички наши вродени добродетели.
Едмънд Бърк
Хората са склонни да боготворят властта.
Карл Попър
Забравяме, че ние създаваме ситуациите, а след това раздаваме силата си, като обвиняваме другия човек за нашето разочарование. Никой човек, никакво място и никое нещо нямат власт над нас, защото "ние" сме единствените мислители в нашия ум. Ние създаваме своите преживявания, нашата реалност и всички в нея. Когато създадем мир, хармония и баланс в ума си, ще го открием в живота си.
Луиз Хей
Вярвам, че тибетците трябва да имат правото да контролират собствените си съдби и сами да решават дали искат да бъдат част от Китай или не. Но това мнение не се споделя от повечето китайци, нито дори от лидерите на повечето западни демокрации. Докато комунистическата партия е на власт, надеждата за Тибет е малка.
Ма Дзиен
Аз съм работохоличка. Имам безсъние. Обсебена съм от властта. Ето защо не съм женена. Кой може да бъде до мен?
Мадона
Властта се търкаля под краката, но достатъчно е само да се наведеш за нея и получаваш ритник.
Аркадий Давидович
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
33
Следваща