Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Надежда" - страница 9
Може би, ние ще почерпим нови сили в надеждата; ако няма нас ще ни вдъхнови отчаянието.
Джон Милтън
Приемайки себе си за такива, каквито сме, ние се лишаваме от надеждата да станем такива, каквито трябва да бъдем.
Джон Фаулз
Нима има надежда без примес от страх?
Джордж Байрон
Тайната е да не се отказваш от надеждата. Много е трудно да не го направим, защото ако наистина правиш нещо стойностно, мисля, че ще бъдеш избутан до ръба на безнадеждността, преди да преминеш от другата страна.
Джордж Лукас
Докато самите жени не отхвърлят стигмата и не отказват да изпитват срам за начина, по който другите се отнасят с тях, те нямат надежда да постигнат пълен човешки ръст.
Джърмейн Гриър
Поезията е религия без надежди.
Жан Кокто
Височайша форма на надеждата е преодоляно отчаяние.
Жорж Бернанос
Ако Христос не е жив днес, тогава на света въобще няма никаква надежда. Само факта за възкресение дава надежда за бъдещето.
Конрад Аденауер
Всичко в живота започва с надежда и свършва с навик.
Лилиан Хелман
Нищо не е така обезсърчително, както да не намираш нов повод за надежда.
Николо Макиавели
За отчаяните няма друго лекарство, освен надеждата.
Уилям Шекспир
О Вий, прекрачващи тоз праг, надежда всяка тука оставете.
Данте Алигиери
О, измамна човешка надежда.
Цицерон
Където и да ме отведе историята ми, колкото и тъмна и трудна да е темата, винаги има някаква надежда и изкупление, не защото читателите харесват щастливия край, а защото съм оптимист по душа. Знам, че слънцето ще изгрее сутрин, че има светлина в края на всеки тунел.
Майкъл Морпурго
Достъп до книги и насърчаване на навика за четене: тези две неща са първите и най-необходими стъпки в образованието и библиотекарите, учителите и родителите в цялата страна го знаят. Това е право на нашите деца и е и нашата най-добра надежда и тяхната най-добра надежда за бъдещето.
Майкъл Морпурго
Колкото и да са погрешни, науката и светските просветни ценности, изразени в западните демокрации, са най-добрата ни надежда за оцеляване.
Майкъл Шърмър
Надеждата не означава нищо... Действието е единственото, което има значение.
Маргарет Питърсън Хадикс
Има надежда зад ъгъла.
Маргарет Питърсън Хадикс
Пристъп на надежда за нас е същото като пристъп на треска.
Марселин Деборд-Валмор
Веднъж прочетох, че прошката е изоставяне на всяка надежда да си имал различно минало... но прошката не е същото като заличаването на паметта.
Марта Бек
Независимо дали сте виждали ангели да плуват около спалнята ви или просто сте намерили лъч надежда в самотен момент, изборът да повярвате, че нещо невиждано се грижи за вас, може да бъде упражнение, което променя живота ви.
Марта Бек
Фундаменталистките религии просто изглежда предлагат повече надежда за по-светло бъдеще, отколкото по-либералните, хуманистични.
Мартин Селигман
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
33
Следваща