Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Надежда" - страница 6
Надеждата е обръч, който не дава на сърцето да се пръсне.
Томас Фулър
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Изгубих всякакви надежди относно бъдещето на моята страна, ако днешната младеж вземе в ръцете си юздите на управление, понеже тази младеж е непоносимо, невъздържана, просто ужасна.
Хезиод
Защото, когато има живот, все още има надежда.
Майкъл Морпурго
Изпълнената надежда вече е наполовина разочарование.
Майкъл Шейбон
По ирония на съдбата страните от Латинска Америка в своята нестабилност дават на писателите и интелектуалците надеждата, че са необходими.
Мануел Пуиг
Нашият триумф над скръбта не е, че можем да я избегнем, а че можем да я издържим. И в това се крие нашата надежда; че духом можем да станем по-големи от проблемите, пред които сме изправени.
Мариам Уилямсън
Шансът все още не е удовлетворил надеждата на страдащ народ.
Маркъс Гарви
Никога не излъгвайте зрителските надежди, аз винаги се старая да давам повече, от колкото очакват от мен, понеже добере знам, че само истинският, трудолюбив талант има право на такива поклонници като вас.
Михаил Боярски
Човекът е в състояние и има задължението да стигне до най-отдалечената точка на пътя, който е избрал. Само с надежда можем да постигнем онова, което е извън надеждата.
Никос Казандзакис
Надеждата е независима от апарата на логиката.
Норман Казънс
Надеждата, доколкото това е надежда за възкресение, е живото противоречие на това, от което произлиза и какво се поставя под знака на кръста и смъртта.
Пол Рикьор
Надеждата не си тръгва без разрешение.
Рик Риърдън
Доколкото виждам, няма надежда да се притиснат постулатите на икономическата теория към набор от неприводими аксиоми.
Ричард Стоун
Ако загубите всяка надежда, винаги можете да я намерите отново.
Ричард Форд
Факелът още гори, и докато той гори, за всички нас остава шанс да освети утрешният ден, шанс за светло бъдеще. Тази надежда придава смисъл на моя живот.
Робърт Кенеди
Единственото изкушение, което още никой не е успял да преодолее е изкушението на надеждата.
Ромен Гари
Единственият честен път е пътят на грешките, разочарованията и надеждите. Живота е откриване от собствен опит на границите на доброто и злото... Други пътища не съществуват...
Сергей Довлатов
Незавършеното производство генерира собствено енергийно поле. Вие, артистът или предприемачът, вливате любов в работата; вие го изпълвате със страст, намерение и надежда.
Стивън Пресфийлд
Следващите притежатели на ядрени оръжия могат да бъдат Иран, Северна Корея или вероятно някои терористични органи. Има ли надежда, че те ще са обхванали почти универсалното подтискане срещу използването на ядрени оръжия или поне ще бъдат потиснати от признанието, че табуто се радва на широко признание?
Томас Шелинг
Надеждите на Картър умряха, когато Съветският съюз нахлу в Афганистан и в крайна сметка се наложи да обърне политиката и да започне военното натрупване, което Рейгън продължи. Г-н Обама ще бъде принуден да влезе отново във война срещу тероризма, ако терористичните групи предприемат достатъчно вредни или плашещи атаки, за да поставят този въпрос на преден план.
Уолтър Ръсел Мийд
Ако поезията трябва да се обърне към същите нужди и стремежи, същите надежди и страхове, към които Библията се обръща, тя би могла да си съперничи в разпространението.
Уолъс Стивънс
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
33
Следваща