Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Надежда" - страница 3
Ако не беше надеждата, сърцето щеше да се счупи.
Томас Фулър
Загубата на надеждата, а не загубата на живот е това, което решава въпросите на войната. Но безпомощността предизвиква безнадеждност.
Базил Лидъл Харт
Надеждата би била най-великата от всички сили на човешката душа, ако не съществуваше отчаяние.
Виктор Юго
Най-малкото, което мога да направя, е да говоря за стотиците шимпанзета, които точно сега седят наведени, нещастни и без надежда, гледайки с мъртви очи от металните си затвори. Те не могат да говорят сами за себе си.
Джейн Гудол
Когато бях млад, моята амбиция беше да бъде един от хората, които променят света. Моята надежда е да напусна света малко по-добър поради това, че съм бил там.
Джим Хенсън
Надеждата - това е крилато създание, обитаващо сърцето, пеещо без думи и никога не замлъкващо.
Емили Дикинсън
Моята единствена надежда е в моето отчаяние.
Жан Расин
Войната уби всички остатъци от надежди и раздроби илюзиите. По време на войната аз наистина узрях.
Ален Делон
А надеждата... тя е подобна на любовта. Тя е също така нелепа, чудесна и могъща.
Кейт Дикамило
Надеждата е най-великата и трудна от всички победи, които човек е способен да удържи над своята душа.
Жорж Бернанос
Не забравяй, че надеждата е нещо добро, може би, най-доброто нещо, а добрите неща не умират.
Стивън Кинг
Надежда има две красиви дъщери; имената им са Гняв и Смелост. Гняв от начина, по който стоят нещата, и Смелост да видим, че те не остават такива, каквито са.
Августин
Армагедон не е зад ъгъла. Това е само онова, което хората на насилието искат да вярваме. Сложността и разнообразието на света е надеждата за бъдещето.
Майкъл Палин
Радостта, щастието са надеждите и нашите мечти... Място на мир и хармония... това е видът на земята, която си представям.
Масаши Кишимото
Няма вода и още по-малко сапун. Нямаме град, но много надежда.
Мери Поуп Озбърн
Човешкото тяло изпитва мощно гравитационно привличане в посока на надеждата. Ето защо надеждите на пациента са тайното оръжие на лекаря. Те са скритите съставки във всяка рецепта.
Норман Казънс
Във всички култури задачата на религията е да затвори полето на непредвиденото... и да създаде убежища на абсолютното, където е възможно да бъдете водени от действие към слушане, от необходимост да бъдете, от планиране към надежда, от съдене към прощаване от крайното към безкрайното. Общество, в което такива открити пространства на вечността не съществуват или са само недостатъчно развити, умира от само себе си поради липса на въздух за дишане.
Ойген Древерман
Организацията на обединените нации е нашата голяма надежда за мирен и свободен свят.
Ралф Бънч
Малко неща в света са по-силни от положителен тласък. Усмивка. Свят на оптимизъм и надежда. "Можеш да го направиш", когато нещата са трудни.
Рич Девос
Не мога да назова отровата, която убива твоя приятел. Но този, който те убива, се нарича надежда.
Скот Линч
Най-голямата ми надежда беше да бъда открит като комик и да попадна в ситком.
Стив Бушеми
Мислех си, че ако някога е имало време да напиша книга за надеждата, това е сега.
Стъдс Търкъл
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
33
Следваща