Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Надежда" - страница 17
Намирането на временни и специфични причини за нещастието е изкуството на надеждата: временните причини ограничават безпомощността във времето, а специфичните причини ограничават безпомощността до първоначалната ситуация.
Мартин Селигман
Прекарах по-голямата част от живота си, работейки с психични заболявания. Бил съм президент на най-голямата световна асоциация на работещите в психичните заболявания и съм за повече финансиране за психично-здравни грижи и изследвания - но не с напразна надежда, че това ще ограничи насилието.
Мартин Селигман
Аз обичам филми, телевизионни сериали и особено книги за надеждата, които те ни даваха. Книгите сами по себе си станаха за мен причина да живея.
Мат Хейг
Най-добрият мост между отчаянието и надеждата е добър сън.
Матю Уокър
Ние не влизаме във взаимоотношения с надеждата да създадем необикновено съществуване; идваме при тях, за да споделим един с някой друг.
Матю Хъси
Това е странна усмивка, но тя стига до очите му и я бутилирах. И го сложих в пакета си с амуниции, който се пази точно до душата ми и духа на Джъстин и надеждата на Шивон и страстите на Тара. Защото, ако се събудя една сутрин и не мога да стана от леглото, ще имам нужда от всичко, което имам, за да се боря с тази болест, която може да спи вътре в мен.
Мелина Маркета
Важно е да запомните, че зад всяка точка от данни стои дъщеря, майка, сестра - човек с надежди и мечти.
Мелинда Гейтс
Всички жени, навсякъде, имат едни и същи надежди: ние искаме да бъдем самодостатъчни и да създадем по-добър живот за себе си и близките си.
Мелинда Гейтс
Не правете надеждата ваш бизнес план.
Мери Кристенсен
...именно тези и други подобни разсъждения, вероятно, корозиращи малко по малко, унищожават в душата онези ярки и трепетни мечти и надежди, породени от първото му чувство.
Анатолий Иванов
Културата и образователната система на съвременния Запад се основават почти изключително на тренирането на мозъка за разсъждение и в по-малка степен на естетическите емоции. Повечето от нас са забравили, че ние не сме само мозък и воля, сетива и чувства; ние също сме дух. Съвременният човек в по-голямата си част е загубил връзка с най-истинския и най-висш аспект на себе си; и резултатът от това вътрешно отчуждение може да се види твърде ясно в неговото безпокойство, липсата му на идентичност и загубата на надежда.
Митрополит Калистос Уеър
Аз ви държа на каишката на надежда.
Михаел Енде
Морето винаги вдъхновява надежда за освобождение - уви, често измамно.
Мишел Турние
Половин агония, половин надежда. Половин болка, половин екстаз. Половин скръб, половин радост. Половина падение, половин спасение.
Мия Шеридан
Надеждата на ИДИЛ беше да разбие общността на Язиди. Но за оцелелите особено, като се върнат към живота си и се оженят, правят живот и работят, по същество е сигурно, че ИДИЛ не е успяла.
Надия Мурад
Там Лин казва, че зайците се отказват, когато са хванати от койоти [...]. Той казва, че са съгласни да умрат, защото са животни и не могат да разберат надеждата. Но хората са различни. Те се борят срещу смъртта, колкото и лоши да изглеждат нещата и понякога, дори когато всичко е срещу тях, те побеждават.
Нанси Фармър
Надеждата е едно от най-жестоките чувства. Обичайно се старая да се държа по-далеч от нея.
Нанси Холдър
Сравнете това с участта на престъпник, на който е предоставена възможност да докаже своята невинност. Кой не би предпочел да бъде убиец с надежда да остане между живите, отколкото да бъде признат за луд и лишен от всяка надежда?
Нели Блай
В крайна сметка всичко, което е останало от вас, са вашите притежания. Може би затова никога не съм успявал да изхвърля нищо. Може би затова трупах света: с надеждата, че когато умра, сборът от моите неща ще предполага живот, по-голям от този, който живях.
Никол Краус
Собственикът на магазина не се опита да прокара книгата на нито един от клиентите си. Тя знаеше, че в грешни ръце такава книга може лесно да бъде отхвърлена или, по-лошо, да остане непрочетена. Вместо това тя го остави да стои там, където беше с надеждата, че правилният читател може да я открие.
Никол Краус
Какво беше по-брутално от загубата на надежда?
Никол Монес
Ако искате да вършите дела, белязани от любов и благочестие, правете ги с открито сърце и не позволявайте да бъдете водени в действията си от благоразумие или надежда за награда.
Николай Нотович
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
33
Следваща