Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Надежда" - страница 16
Надеждата е нещо хубаво, може би най-хубавото нещо, а хубавите неща са безсмъртни!
Стивън Кинг
Колкото и измамна да е надеждата, тя е полезна поне с това, че ни води до края на живота по един приятен път.
Франсоа дьо Ларошфуко
Нямам никаква вяра, но имам много надежда и имам много мечти за това какво бихме могли да направим с нашата интелигентност, ако имаме волята и ръководството и разбирането за това как можем да поемем всичките си интелигентност и нашите ресурси и създайте свят за нашите деца, който е обнадежден.
Ан Друян
През 70-те години мисля, че вероятно имаше по-висока степен на уважение към науката, надеждата за бъдещето и ориентираната към бъдещето визия.
Ан Друян
Надеждата е нещо ужасно, знаете ли. Не знам кой е решил да опакова надеждата като добродетел, защото не е така. Това е чума. Надеждата е като да се разхождате с рибена кука в устата и някой просто продължава да я дърпа и дърпа.
Ан Патчет
Кармен се молеше усилено. Тя се молеше, докато стоеше близо до свещеника с надеждата, че това ще й даде допълнително доверие. Това, за което се молеше, не беше нищо. Тя се молеше Бог да ги погледне и да види красотата на тяхното съществуване и да ги остави на мира.
Ан Патчет
След отчаянието настъпва покой, а от надеждите полудяват.
Анна Ахматова
Винаги ми е било трудно да различа между отричането и онова, което някога е било известно като надежда.
Майкъл Шейбон
Сега, когато сме изправени пред заплаха от апокалиптични пропорции, има ли начин да го избегнем? Разбира се, би имало надежда, ако не бяхме раса на бездейни паразити.
Макс Брукс
Надеждата е крехко същество. Но без надежда няма нищо. Надеждата е това, за което се борим.
Маргарет Стоъл
Следобедите ми с него бяха единствените моменти на автентичност в един свят, пълен с изкуство. Минути, в които мога да изградя път към надеждата.
Мари Бенедикт
Никога не трябва да се отказвате от надеждата.
Марина Фиорато
Надеждата е убежище за малодушните.
Мариса Мейър
Мама винаги ни е казвала, че човек е жив, докато в него има надежда.
Марк Леви
Надеждата живее в любовта, и заедно с нея умира.
Марк Леви
С идването на деня се възраждат надеждите.
Марк Фрост
Мисленето с надежда може да ви изведе от зоната на страха и да влезете в зоната на признателност.
Марта Бек
Писмата на Андре Асиман отразява широко разпространената загриженост, че въпреки че първото десетилетие на 21-ви век приключва с търсене на помирение и разбирателство между християнските и мюсюлманските общества, евреите, които са живели в мюсюлманските земи, няма да бъдат запомнени, нито техните надеждите за утвърдена справедливост.
Мартин Гилбърт
Общността може да се види най-лесно в седемте общи черти, които притежават всички изследователи: любопитство, надежда, страст, смелост, независимост, самодисциплина и постоянство.
Мартин Дъгард
Няма надежда, докато не го направим. Но в момента, в който го направим, надеждата влиза.
Мартин Лойд-Джоунс
Оптимизмът поражда надежда... надеждата освобождава мечти... мечтите поставят цели... следва ентусиазъм.
Мартин Селигман
Така че Позитивната психология приема сериозно светлата надежда, че ако се окажете заклещени на паркинга на живота, с малко и само ефимерни удоволствия, с минимално удовлетворение и без смисъл, има път навън. Този път ви отвежда през провинцията на удоволствието и удовлетворението, нагоре във високата страна на силата и добродетелта и накрая до върховете на трайното изпълнение: смисъл и цел.
Мартин Селигман
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
33
Следваща