Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Надежда" - страница 14
Така че за тези, които понякога казват, че процесът в Близкия изток е безнадежден, ние казваме, че можем да погледнем към Северна Ирландия и да вземем някаква надежда от това.
Тони Блеър
Единствената ми надежда за света е да приведа човешкия ум в контакт с божественото откровение.
Уилям Гладстон
Жена, маймуна и идиот - новата надежда за американската космонавтика.
Уинстън Грум
Бъдещето е неизвестно. Миналото трябва да ни внушава надежда.
Уинстън Чърчил
Лидерите са пазители на идеалите на една нация, на вярванията, които тя отглежда, на нейните постоянни надежди, на вярата, която прави една нация само от съвкупност от индивиди.
Уолтър Липман
Когато всички надежди за признание или чест са избледнели в далечния спомен, когато чистотата на сърцето срещне скръбта на ума, когато целият свят сякаш ходи в слепота и въпреки това човек работи, без да се уморява за това, което обича... само в този момент страстта е наистина разбрана.
Франц Шуберт
Романът - това не само и не е просто роман. Това е тайник, което можеш да се скрият две-три важни думи в надеждата, че читателя ще ги намери.
Хайнрих Бьол
Надеждата ни е дадена само в името на онези, които нямат надежда.
Херберт Маркузе
Най-добрата ми надежда е Либия да се превърне в мирна, разумна държава, която има всичко, за което моят баща и много други се призовават: независимост на съдилищата и печата, защитена и демократична конституция, с различни партии, участващи в здравословен и открит дебат.
Хишам Матар
Да живееш с надежда е наистина ужасно нещо.
Хишам Матар
Дързост, надежда, смелост - либийците ги имат в изобилие. Но всички тези скучни дребни неща - като организация, изграждане на комитет - са трудни; вземането на решения и придвижването напред е трудно.
Хишам Матар
Смърта утешава - уви! - и задължава да се живее. Тя - целта на живота ни и единствената надежда, която, както еликсир, ни освежава, и опиянява, и ни придава на нас мъжество да ходим по своя път до вечерта на нашето съществувание.
Шарл Бодлер
Искрата на надеждата е по-добра, от колкото безнадежноста...
Артър Кларк
Надежда е само презряна слабост. Излиза, когато най-малко я очакваш.
Брайън Олдис
Имам голяма надежда за утре. Надеждата ми се крие в три неща - истина, младост и любов.
Бъкминстър Фулър
Надежда на арестанта - винаги окови. Надеждата винаги е несвободна. Човек, който се надява на нещо, променя поведението му, по-често той проклина душата си, отколкото човек, който няма надежда.
Варлам Шаламов
Човек трябва да се бори за да живее надеждата в този безнадежден свят.
Акира Куросава
Отрицателните комплекси у човек, който страда от липса на любов към себе си, са толкова силни, че унищожават дори това, което би могло да го укрепи. Щом човек намери нещо или някой добър, комплексите се смесват в него и раждат съмнения, които осуетяват надеждата по този начин да се измъкнем от ситуацията.
Ги Корно
В живота е пълно с неочакваности. Той е абсурден. И понеже той е абсурден, винаги има надежда.
Греъм Грийн
Не съм оптимист; Аз съм затворник на надеждата.
Дезмънд Туту
Да намериш красотата в тъжното, надеждата сред загубата и достойнството в неуспеха е голямо поетично изкуство.
Дейвид Мамет
Даже най-старите хора хранят надежда и съставят планове как да подобрят своето положение.
Джакомо Леопарди
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
33
Следваща