Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Надежда" - страница 12
Това е още един грях. По-лошо от всички останали, които са непосредствени, насилствени и горещи... Това е осмият смъртен грях. Този, който Бог изостави, Надежда.
Дженифър Донъли
Надеждата може да си представим като ефект на домино, верижна реакция, всяко увеличаване, което прави следващото увеличение по-осъществимо... Има моменти на страх и съмнение, които могат да го издушат.
Джеръм Групман
Бях научил, че всеки пациент има право да се надява, въпреки дългите шансове, и моята роля беше да помогна за подхранването на тази надежда.
Джеръм Групман
Близкият изток е обнадеждаващ. Там има надежда.
Джо Байдън
Някои смятат, че най-лошите ужаси на войната могат да бъдат избегнати с международно споразумение да не се използват атомни бомби. Това е напразна надежда.
Джон Бойд Ор
Има надежда в прошката.
Джон Пайпър
Каква надежда има медицинската наука някога да се превърне в истинска наука, когато цялата структура на медицинските знания е изградена около идеята, че съществува субект, наречен болест, който може да бъде изгонен, когато се намери подходящото лекарство?
Джон Тилдън
Афро-американската музика има най-малкото проблясък на надеждата - понякога пълна надежда.
Джордан Пийл
Съжалявам, абсолютно съм убеден, че в момента няма реалистична перспектива за много надежда в човешките дела.
Джордж Стайнър
Ако смятате, че сте лоши и неприемливи, не можете да погледнете миналото си с удоволствие или бъдещето си с надежда. В миналото са ви се случвали само лоши неща, а в бъдеще ще ви се случват само лоши неща.
Дороти Роу
Окупирай Уолстрийт е по-скоро начин на живот, който се разпространява чрез зараза, създава толкова въпроси, колкото отговаря, има за цел да принуди преосмисляне на начина, по който нацията прави бизнес, и предлага надежда на онези от нас, които преди това се чувствахме сами в нашата вяра че сегашната икономическа система е счупена.
Дъглас Рушкоф
Живея на надежда и вяра... доста добра диета, когато умът ги приеме.
Едуин Робинсън
Колко дълго може да живее човек отвън, преди да загуби способността си да обича? Колко време преди да няма повече надежда?
Елизабет Лоуел
Има и случаи в живота, когато човек трябва да се втурне в стремеж към надежда.
Жан Жионо
Когато бях на 13, влязох в семинарията с надеждата да стана свещеник. Но често се оказвах, че помагам на монахините в кухнята и така открих страстта си към готвенето. Започнах да култивирам своите умения и стремежи на 15-годишна възраст, когато започнах първото си чиракуване.
Жоел Робушон
През вековете християните са приспособявали виденията на Йоан от Патмос към променящите се времена, четейки собствените си социални, политически и религиозни конфликти в космическата война, която той така силно предизвиква. И все пак неговата Книга Откровение апелира не само към страха и желанията за отмъщение, но и към надеждата.
Илейн Пейджълс
Работим с разбити семейства и разбити хора, които са загубили надежда и са безпомощни.
Кайлаш Сатяртхи
Сега съм напълно сигурен, че Трагедията и Надеждата са потиснати, въпреки че не знам защо и от кого.
Карол Куигли
Целта на работата ми никога не беше да разрушавам, а винаги да създавам, да изграждам мостове, защото трябва да живеем с надеждата, че човечеството ще се събере и че колкото по-добре се разбираме, толкова по-лесно ще стане това.
Алфонс Муха
Без наука нямаше да има такава надежда.
Кей Редфийлд Джеймисън
Бързината и гъвкавостта на здравия ум, вярата или надеждата, че нещата в крайна сметка ще се подредят - това са ресурсите, изгубени за човек, когато мозъкът е болен.
Кей Редфийлд Джеймисън
Надеждата, че бедността и невежеството може постепенно да изчезнат, всъщност получават голяма подкрепа от постоянния напредък на работническите класове през 19 век.
Алфред Маршал
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
33
Следваща