Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Надежда" - страница 11
Даването на насърчение на другите е най-добре дошъл подарък, защото резултатите от него са повдигнати духове, повишена самостойност и надежда за бъдеще.
Флорънс Литауър
Когато бях дете, баща ми всъщност нямаше много надежда за мен. Той мислеше, че съм мечтател; не мислеше, че ще имам нещо. Майка ми също.
Франк Гери
Израел има много надежди и е изправен пред изключителни опасности. Най-очевидната опасност е Иран, който полага всички усилия за придобиване на ядрени оръжия и балистични ракети и създава огромна терористична мрежа заедно със Сирия в Ливан.
Ариел Шарон
Няма по-лошо насилие от насилието в Ирак. През последните петдесет години Ирак живее в кошмар от насилие и терор. Беше ужасно преживяване и хората в Ирак ще имат нужда от много време и работа, за да преодолеят катастрофалните последици. Но първо трябва да помислим как да спрем насилието, за да спре кръвопролитието. Въпреки всичко, в личен план не губя надежда лесно.
Хасан Бласим
Важното е да се обещае нещо на хората, а не всъщност да се спазват тези обещания. Хората винаги са живели само с надежда.
Херман Брох
Ние работим за нашите деца, защото те са тези, които наистина могат да обичат, защото са наша надежда.
Хосе Марти
Надеждата е готов роб; отчаянието е безплатно.
Чарлс Дауес
Но надеждата, това е, което наистина боли.
Шанън Хейл
Ани усети вълнение, надежда, крилато нещо, което се събужда в гърдите й и докосва сърцето й с перата си.
Шанън Хейл
Мисля, че досега стана ясно, че не съм много доволна от думата надежда. Не вярвам в хората, които само да се надяват.
Аун Сан Су Чи
Не започнах да пиша, за да дам надежда на децата, но се радвам, че някои от тях я намериха.
Бевърли Клиъри
Работа, която не може да бъде доставена, никога не трябва да се обещава. Несправедливо е да се повишават надеждите на хората по този начин.
Бил О'Райли
Молитвата е мост от отчаянието към надеждата.
Бил Хайбълс
Чувства, събудени от докосването на нечия ръка, звука на музиката, миризмата на цвете, красив залез, произведение на изкуството, любов, смях, надежда и вяра - всичко това работи както върху несъзнаваното, така и върху съзнателните аспекти на себе си и те също имат физиологични последици.
Бърни С. Сийгъл
Виждам хора, които умират няколко минути, след като лекар им каже, че няма надежда за лечение. Те се отказват и си отиват. Други се ядосват и намират радост в доказването на грешка на лекаря. Нещо в тях е предизвикателно и обнадеждаващо. Надеждата е божественият мотиватор.
Бърни С. Сийгъл
Само от дълбочината на отчаянието може да се роди надежда.
Валтер Бенямин
Ти ни излъга. Ти ни даде фалшива надежда. Вие ни казахте, че бъдещето е нещо, което да очакваме с нетърпение. И най-тъжното е, че повечето деца дори не осъзнават каква съдба ни очаква. Няма да го разберем, докато не стане твърде късно. И все пак ние сме късметлиите. Тези, които ще бъдат засегнати най-тежко, вече си понасят последствията. Но гласовете им не се чуват.
Грета Тунберг
Страхът е враг на надеждата.
Дейв Рамзи
Всъщност имам големи надежди за бъдещето.
Дейвид Ремник
Бъдещето само по себе си е история, а прогнозите са истории, които разказваме, за да се удивим, да дадем надежда на отчаяните, да разтърсим самодоволните.
Дейвид Ремник
Надеждата е начало. Но надеждата се нуждае от действие, за да спечели победи.
Дейвид Шуорц
Не, не ме интересува политиката. Имам нулев интерес. Имам интерес към надеждата и хората.
Джей Зи
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
33
Следваща