Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Избор" - страница 9
Играта е последователност от интересни избори.
Сид Майер
Призванието не е нещо, което намазваш, като един слой боя, и го променяш, когато пожелаеш. В теб е вградено призвание. Нямате избор. Ако се опитате да направите нещо друго, ще се провалите.
Синда Уилямс Чайма
Във всеки един момент изборът да бъдем щастливи е налице - просто трябва да изберем да бъдем щастливи.
Стив Мараболи
Никой не ме избира. Не давам на никого това право. Аз съм Карса Орлонг от Теблора. Всички избори принадлежат на мен.
Стивън Ериксън
Да си черен и интелектуалец в Америка означава да живееш в кутия. На кутията има етикет, не по мой избор.
Стивън Картър
Ако хората вярват, че се женят от любов и свободен избор, а не от задължение, те са по-склонни да решат, ако любовта умре, че свободният избор да се съберат заедно не е по-важен от свободния избор да се разделят и да търсиш любовта другаде; женените по дълг очакват по-малко любов като начало и това, което дългът е събрал, дългът може да запази заедно.
Стивън Картър
В киното за теб имаш само 2 часа, за да разкажеш история и пред теб стои избора, кое да включиш в картината, а и от кое да се откажеш.
Такеши Китано
Толкова се страхувах да изляза на запад до ранчото на леля ми. Но единственият избор, който майка ми даде, беше да отида за две седмици или цялото лято. Накрая останах през цялото лято. И там научих за говедата. Бих могла да се свържа с тяхното поведение, страховете им.
Темпъл Грандин
Хората, които са богати, трудно разбират поведението на бедните хора. Икономистите не са изключение, тъй като и те трудно разбират предпочитанията и ограниченията на оскъдицата, които определят избора, който правят бедните хора.
Теодор Шулц
Обичам да мисля, че дори ако направим някои наистина лоши избори и тръгнем по някои лоши пътища, в крайна сметка ще излезем от това.
Тим О'Райли
Като син на майка феминистка, израснах с идеята, че работата е нещо като спасение за жените, тъй като ще им даде свобода от домашния труд. Сега изглежда, че работата е форма на робство, предприета по привидна принуда, а не по избор.
Том Ходжкинсън
Когато човек престане да прави избор, той престава да бъде човек.
Антъни Бърджес
Там, където става дума за избор на цели, ние казваме: избирай цел, която разумно може да считаш за действително достижима.
Франц Брентано
Целуването не е просто целуване. Това е основна точка на ескалация или деескалация в мощен процес на избор на партньор.
Хелън Фишер
Като чуят за тези различни възможности, хората понякога възкликват прибързано, че разбира се не може да има мисъл в съзнанието на Учителя да избере нещо друго освен това, което помага най-много на човечеството - забележка, която по-доброто знание би им попречило да направят. Никога не трябва да забравяме, че има и други еволюции в слънчевата система освен нашата собствена и без съмнение е необходимо за осъществяването на обширния план на Логоса да има адепти, работещи по всичките седем линии, които споменахме . Със сигурност изборът на Учителя би бил да отиде навсякъде, където работата му е най-необходима - да постави услугите си с абсолютна безкористност на разположение на Силите, отговарящи за тази част от великата схема на еволюцията.
Чарлз Ледбитър
Наистина да станеш писател звучи повече като психично заболяване, отколкото като професионален избор.
Шанън Хейл
Какво е свобода? Свободата е правото на избор: правото да създадете за себе си алтернативите на избор. Без възможност за избор човекът не е човек, а член, инструмент, нещо.
Арчибалд Маклийш
Трябва да оставите хората да правят свои собствени избори и да ги уважавате, дори ако това е вашето собствено дете. И това ми беше отнето. Баща ми почина, мислейки, че все пак трябва да се върна към неговия начин на вярване.
Аян Хирси Али
Капиталът... наема на работа власта. Формата на това наемане се нарича "избори".
Борис Березовски
Изборът определя характера.
Брандън Мъл
Трябва да оставим настрана нашите желания и да обърнем внимание на реалността. Никой не може да приеме истината, докато се крие от нея. Когато дадено решение има значение, трябва да се взираме в истината безпогрешно. Само тогава можем да намерим мир в избора си.
Брандън Мъл
Най-добрата матрица за вход-изход е изградена във ВВС на САЩ. Те също имаха таблица за вход-изход за немската икономика, която им помогна при избора на цели.
Василий Леонтиев
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
34
Следваща