Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Избор" - страница 26
Много хора казват: ами как един любящ Бог може да изпрати някого в ада? На първо място Бог не изпраща никого в ада. Ако отидем по дяволите, това е по наш собствен избор. Но когато някой ми каже, как един любящ Бог може да позволи на някого да отиде в ада, аз ще се обърна и ще кажа: "Е, как един свят, справедлив, праведен Бог може да допусне греха в присъствието си?"
Джош Макдауел
Оказва се, че актът на избор, избор на път не означава, че другият път изчезва. Това просто означава, че той завинаги ще работи паралелно с този, на който сте. Това означава, че трябва да живееш с това да знаеш от какво си се отказал.
Джулия Уелан
Имам много малък избор. Ако не пиша, се чувствам ужасно. Така че пиша.
Джумпа Лахири
Ако някой се опита да ви използва като инструмент, не бива да имате нищо против, защото това е техен избор и глупост, а не ваш.
Джъд Морган
Когато се случи нещо лошо, имате три възможности за избор. Можете или да го оставите да ви определи, да ви унищожи, или да го оставите да ви укрепи.
Доктор Сюс
Децата са много добри в избора на майки.
Доналд Уиникът
Имиджът на вашата марка е преди всичко емоционална конструкция. Емоцията вероятно винаги е по-силна в люлеещите се хора от разума, но хората обичат да могат да рационализират избора си.
Дрейтън Бърд
Единственият приемлив естетически избор, оставен на хората с добър вкус, е тишината.
Дубравка Угрешич
В предстоящия, силно програмиран пейзаж, който предстои, вие или ще създадете софтуера, или ще бъдете софтуерът. Наистина е толкова просто: Програмирайте или бъдете програмирани. Изберете първото и получавате достъп до контролния панел на цивилизацията. Изберете второто и това може да е последният истински избор, който трябва да направите.
Дъглас Рушкоф
Някога не съм обмислял толкова много избора си. Тогава някой направи това, което винаги са ми казвали, е много важен избор за мен и сега съм склонен да преосмисля всичко останало.
Е. К. Джонстън
Дойде осъзнаването на това, че приемаш или не, но политиката винаги не е избор между добро и зло, а избор между по-голямо и по-малко зло.
Егор Гайдар
Свободата се е родила в Гърция, защото там хората са ограничавали собствената си свобода. ... Границите на действие, установени от закона, бяха просто нищо в сравнение с ограниченията, установени от свободния избор на човек.
Едит Хамилтън
...ако не спечелим новата студена война при условията на нашия избор, ние ще се бием във време и място, избрани от нашия противник, и шансовете ще бъдат намалени срещу нас.
Едуар Лукас
Ако вашият танков батальон има избор на добра магистрала или лош път, поемете по лошия път.
Едуард Лютвак
Гледайте на ситуациите като условни, а не толкова неизбежни, гледайте на тях като резултат от поредица от исторически избори, направени от мъже и жени, като факти от обществото, направени от човешки същества, а не като естествени или дадени от Бога, следователно неизменни, постоянни, необратими.
Едуард Саид
С къдравата си руса коса, тънките си крайници и красивите си дрехи, Инез беше примамлива по очевиден начин и въпреки това беше достатъчно лесно да се види, че леко изпъкналите й сини очи са празни екрани на любовта към себе си, върху които има малък избор от фалшивите емоции бяха разрешени да трептят.
Едуард Сейнт Обин
Младите хора, които започват кариера, трябва да осъзнаят, че в живота има много "автобуси". По-често изборът на кой да бъде, определя успеха или неуспеха, радостта или отчаянието.
Едуард Халоуел
Живота – това е процес на постоянен избор. Във всеки момент човек има избор: или отстъпление, или преследване на целите си. Всяко движение към още по-голям страх, страхът, защита или изборът на целите и растежа на духовните сили. Избора на развитието вместо страхът десет пъти на ден – значи десет пъти се движите към самореализацията.
Ейбрахам Маслоу
Но няма начин да се избегне съжалението. Не позволявайте на никой да ви казва различно. Съжалението е само послевкус на живота. Каквото и да изберете, ще се чудите дали е трябвало да направите нещата по различен начин. Не съм избрал непременно грешно. Току що избрах. И аз живеех с моя избор, послевкус и всичко останало.
Ейми Хармън
Кучетата ми не могат да направят нищо - и какво облекчение. Не поставям никакви изисквания от тях и не се опитвам да оформя тях или тяхното бъдеще. В по-голямата си част им вярвам да направят правилния избор за себе си. Винаги с нетърпение очаквам да ги видя и обичам просто да ги гледам как спят. Каква страхотна връзка.
Ейми Чуа
Западните родители се опитват да зачитат индивидуалността на децата си, насърчавайки ги да преследват истинските си страсти, подкрепяйки избора им и осигурявайки положителна подкрепа и подхранваща среда. Обратно, китайците вярват, че най-добрият начин да защитят децата си е като ги подготвят за бъдещето, дават им възможност да видят на какво са способни и ги въоръжават с умения, работни навици и вътрешна увереност, които никой никога не може да поеме далеч.
Ейми Чуа
Знам, че правилният избор по дефиниция е средството, чрез което животът кристализира загубата.
Еймър Тауълс
Предишна
1
...
25
26
(Текуща)
27
...
34
Следваща