Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Избор" - страница 14
Що се отнася до подреждането на кутия за играчки, трябва да оставите децата си да изпитат процеса на избор, като докоснат всичките си играчки. Важно е и как изхвърлят играчките си. Те могат да спечелят по-силно чувство за оценяване на нещата, когато изхвърлят нещата с уважение и признателност.
Мари Кондо
Има само два избора: да го запазиш или да го хвърлиш. И ако ще го запазите, не забравяйте да се погрижите за него.
Мари Кондо
Разрушението е избор.
Мари Лу
От ума, изпълнен с безкрайна любов, идва силата да създава безкрайни възможности. Имаме силата да мислим по начини, които отразяват и привличат цялата любов на света. Такова мислене се нарича просветление. Просветлението не е процес, към който работим, а избор, достъпен за нас във всеки един момент.
Мариам Уилямсън
Или поради избор на партньор, познание, избягване на хищници или комбинация от трите, умовете ни са привлечени и са фино настроени към откриване на симетрия. Въпросът дали симетрията е наистина фундаментална за самата Вселена или просто за Вселената, възприемана от хората, става особено остър.
Марио Ливио
За мен главното при избор на място за живеене е климата.
Мария Шарапова
Живеейки в света на тениса, за човек няма друг избор, освен бързо да порасне.
Мария Шарапова
Излязох професионално като адвокат и когато си адвокат, писането на 50-страничен брифинг за една нощ е просто още един ден в офиса. Научаваш се да правиш избор много бързо и се научаваш как да сваляш мислите си много бързо.
Марк Гугенхайм
Има страхотен избор, който ни очаква всеки ден: дали да обикаляме да издълбаваме дупки в другите, защото сами сме били издълбани толкова болезнено, или дали ще оставим духа да изсвири песента си през нашето нежно преживяване, което ни позволява да слушаме също, на чудотворната музика, идваща чрез другите.
Марк Непо
Сравняването и контрастирането е ценно човешко умение - и то не само по време на изпитите по английски в гимназията. Способността ни да подреждаме нещата е безценна при вземането на избор и определянето на приоритети.
Марта Бек
След като сме готови да се изправим срещу емоционалното си страдание, ние започваме да правим избор въз основа на привличане вместо отвращение, любов вместо страх. Там, където мислехме какво е "безопасно", сега започваме да се интересуваме да правим това, което изглежда правилно, забавно, смислено или назряло с възможности.
Марта Бек
Когато целият ви мозък е активен, това означава, че приемате всичко чрез цялото сетивно възприятие. Цялата ви банка памет и вашите инстинкти са в игра, така че правите много по-бързи и по-интелигентни избори.
Марта Бек
Това е отличен избор... за организация, която върши изключително добра работа.
Марти Ахтисаари
Да предположим, че бихте могли да бъдете свързани с хипотетична "машина за изживяване", която до края на живота ви ще стимулира мозъка ви и ще ви даде всякакви положителни чувства, които желаете. Повечето хора, на които предлагам този въображаем избор, отказват машината. Не искаме само положителни чувства: искаме да имаме право на нашите положителни чувства.
Мартин Селигман
Ако осъзнаем какво се случва, преди да действаме, поведението става функция на избор, а не резултат от импулс или спусък. Започвате да контролирате своя свят повече, за разлика от външния свят, който ви контролира.
Маршал Голдсмит
Нашият избор е толкова свободен, доколкото ние усещаме чуждото влияние.
Мат Ридли
Беше бинарно, детето беше разбрало това. Сега целият живот беше бинарен. Правилно и грешно. Добро и зло. Бийте се или се предавайте. Войната без избор на неутралитет това заобикаляне.
Мег Уайт Клейтън
Вярвам, че това, което получаваме от живота, е това, което сме си поставили за цел да получим, така че няма такова нещо като незначително решение. Нашите съдби са кулминацията на всички избори, които сме направили по пътя, поради което е наложително да слушате внимателно вътрешния си глас, когато той говори. Не позволявайте на шума на някой друг да го заглуши.
Меган Макафърти
Знам кога да кажа не и кога да кажа. Поемам отговорност за избора си. Жертвата? Тя отиде другаде. Единственият, който може наистина да ме жертва, съм аз самият и в 99 процента от времето избирам да не правя това повече. Но трябва да продължа да помня ключовите принципи: граници, пускане, прошка, след като почувствам чувствата си - не преди, себеизразяване, обичане на другите, но и любов към себе си.
Мелъди Бийти
Майка ми се роди преди жените да гласуват на общите избори в Англия.
Мери Биърд
- Да - казах аз. - И основният урок, който може да се извлече от всичко това, е следният: не чакайте да навършите осемдесет, за да погледнете назад към живота си и да помислите дали някога сте направили правилния избор и какъв би могъл да бъде животът ви, ако вие тогава направих различно решение.
Мери Симсис
Под несъгласие имам предвид способността да се оспорват тези, които управляват като цяло, гражданското неподчинение е следствие и се извършва от тези, които се оказват, че правят избор.
Микела Мурджа
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
34
Следваща