Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Случай" - страница 8
Всеки има книга вътре в себе си, но в повечето случаи тя трябва да остане там.
Кристофър Хитчънс
Аз съм оптимист. Всеки, който е заинтересован от бъдещето, трябва да бъде. В противен случай просто трябва да се застреля.
Артър Кларк
Реалността не вдъхновение за литература. В най-добрия случай литературата може да е вдъхновение за реалност.
Ромен Гари
Единственото нещо, което не ми харесва при актьорството е, че ми отнема толкова много време от семейството ми. В противен случай нямам оплаквания.
Марк Уолбърг
Има толкова голяма умора, че тялото плаче, дори в съня си. Има моменти на пълно разочарование; има ежедневни малки смъртни случаи.
Марта Греъм
Човек може да попадне в лоша компания само при два случая - когато е без грош и когато е богат.
О. Хенри
И двамата сме жертви на чумата на двайсети век; но в даденият случай не Черната Смърт, а Сивият Живот.
Олдъс Хъксли
Британското образование, вероятно, е най-доброто в света, ако сте способни да го преживеете; в противен случай на вас не ви остава нищо по-добро, от дипломатическият корпус.
Питър Устинов
От съществуването на мъжкият пол решително няма никаква необходимост, с изключение на тези редки случаи, когато е нужно да се премести пиано.
Ребека Уест
Никога не се бойте от нищо. В краен случай, нека страхът бъде вашето вдъхновение.
Робин Уилямс
В семейството всички трябва да застанат един зад друг, в противен случай бедата ще почука на вратата.
Томас Ман
Съдбата не е случай, съдбата е избор. Съдбата не това, което е нужно да чакаш. Съдбата е това, което е нужно да достигнеш.
Уилям Дженингс Брайън
Успехът покрива много грешки, но много доблестни действия пропадат в случай на поражение.
Хорацио Нелсън
Хипи движението политизира моето поколение. Когато свърши, всички започнахме да поглеждаме назад към собствената си история, търсейки в моя случай мотиви за бунт.
Вивиан Уестууд
След като ката е научена, тя трябва да се практикува многократно, докато не може да бъде приложена при спешни случаи, тъй като познаването само на последователността на ката в карате е безполезно.
Гичин Фунакоши
Ние, американците, винаги сме смятали Холивуд, в най-добрия случай, за пропаст с развратна вероломност. И, разбира се, е така. Това не е защитен манастир на естетическата истина. Това е място, където всичко е невероятно скъпо.
Дейвид Мамет
Още през 1983 г. правителството на Съединените щати одобри освобождаването на първия генетично модифициран организъм. В случая това беше бактерия, която предотвратява измръзването на хранителните култури.
Джеръми Рифкин
Мисля, че моята фондация използва парите по-добре от правителството. Във всеки случай плащам данъци.
Джордж Сорос
Имам цитат за всеки случай - това е добър начин да се мисли оригинално.
Дороти Сейърс
Дизайнът наистина е специален случай за решаване на проблеми.
Едуард де Боно
Достоевски има цяла книга, посветена на преживяванията на един млад студент обладан от мисълта за убийството на една старица-лихварка. А днес по телевизията всеки ден виждаме гибелта минимум на петдесет човека, и също можете да видите всички тези петдесет смъртни случаи до вас на улицата. След като смъртта се е превърнала в тъмен обект на спекулации в медиите, тя е загубила своето значение.
Емир Кустурица
Настоящото състояние на знанието е момент в историята, променящ се също толкова бързо, колкото състоянието на знанието в миналото, някога се е променило и в много случаи по-бързо.
Жан Пиаже
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
34
Следваща