Цитати на тема "Случай" - страница 22
Колко пъти съм се провалял преди? Колко пъти съм стоял тук така, пред собствения си образ, пред собствения си човек, опитвайки се да го убедя да не се плаши, да продължи, да излезе от този коловоз? Колко пъти, преди най-накрая да се убедя, колко частни, изтриваеми смъртни случаи ще ми трябват, за да умра, колко може да са самоубийствата, колко пъти ще трябва да се самоунищожа, преди да науча, преди да разбера?
Чарлс Ю
Брус Лий беше доказателство: не всички азиатски мъже са били обречени да живеят като родове. Ако имаше дори един човек, който да го е успял, то поне теоретично беше възможно за останалите. Но лесните случаи правят лош закон, а Брус Лий доказа твърде много. Той беше жив, дишащ ниво на шеф на видеоигри, човешки код за измама, идеализиран аватар на азиатската природа и страхотност, постоянно поставен на трудност Експерт. Не човек, толкова като олицетворение, нито смъртен, толкова като божество, дадено назаем на вас и вашия вид за определен период от време. Пламък, който гори, за да разбере, макар и за кратко, какво е съвършенството.
Чарлс Ю
Ако човек търси някакъв вид блаженство или радост, реализация на своето въображение и мечта, тогава, също така, ще претърпи провал и депресия. Това е целият смисъл: страх от раздяла, надежда за постигане на единение, това не са просто прояви или действия на его или самоизмама, сякаш егото е някак си реално нещо, което извършва определени действия. Егото са действията, умствените събития. Егото е страх от загуба на откритост, страх от загуба на състоянието без его. Това е значението на самоизмамата в този случай – егото плаче, че е загубило състоянието без его, своята мечта за постижение. Страх, надежда, загуба, печалба - това са продължаващото действие на мечтата на егото, Самоувековечаващата, самоподдържаща се структура, която е самоизмама.
Чогям Трунгпа