Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Решение" - страница 6
Целта на организациите е да използват факта, че много (практически всички) решения изискват участието на много индивиди за тяхната ефективност.
Кенет Ароу
Може би толкова важна е връзката между съществуването на решения за конкурентно равновесие и проблемите на нормативната икономика или икономиката на благосъстоянието.
Кенет Ароу
И сега какво ще стане с нас без варварите? Тези хора бяха един вид решение.
Константинос Кавафис
Смелостта, както и толкова много други неща, не е нещо, което човек е правил или не е имал; това беше решение, избор.
Линда Милър
Вие взимате решението: кого наказа Бог?
Луис Сакър
Когато един въпрос няма вярно решение, отговорът е само един. Сивата зона между "да" и "не". Мълчанието.
Дан Браун
Ако хората могат да направят оръжията толкова ужасни, че да накарат мисълта за глобална война да включва и представата за самоубийство, с основание бихте си помислили, че човешката интелигентност и разбирания вклюват също и възможността да се намери мирно решение.
Дуайт Айзенхауер
Ако вие активно се занимавате с нещо, то ще ви накра да се чувствате не като жертва, а като част от решението, което е от огромна полза не само за вашето тяло, но и за вашата психика.
Тед Дансън
Внаги обичам да гледам от оптимистичната страна на живота, но съм достатъчно голям реалист, за да знам, че животът е нещо много сложно. Всяко решение в стил Уолт Дисни е погрешно.
Едуард Далбърг
Умът ми е достатъчно добър, но никога не съм го използвала, когато е трябвало да взема решение за любовта, което може да е благословия, а може и проклятие.
Сиена Милър
Демокрация - това е намирането на приблизителни решения на неразрешими задачи.
Райнхолд Нибур
Не мога да приема колективнат отговорност за решението да се ангажира Британия с военни действия в Ирак без международно споразумение или местна подкрепа.
Робин Кук
Атомната бомба не беше "голямо решение". Тя беше просто още едно мощно оръжие в арсенала на справедливостта.
Хари С. Труман
Всеки път през целия ми живот, когато е идвало време да вземам решение, аз го вземам и забравям за него.
Хари С. Труман
За мене е много по-лесно да взема важно, животоопределящо, многомилионно решение, отколкото да реша какъв килим да сложа на предната веранда. Това е истината.
Опра Уинфри
Тотална лоялност е възможна само когато верността е изпразнена от всякакво конкретно съдържание, от което могат да възникнат всякакви промени в решенията.
Хана Аренд
Апартейдът, малък или голям, е очевидно зло. Нищо не може да оправдае арогантното мнение, че кликата на чужденците има право да взима решения относно живота на мнозинството.
Стив Бико
Колкото по-дълго някой вярва, че неговия идеал и цел е извън него, над облаците, в миналото или бъдещето, той ще излиза извън себе си и ще търси осъществяване там, където не може да бъде намерено. Той ще търси решения и отговори навсякъде, с изключение на там където могат да бъдат намерени - в себе си.
Ерих Фром
Всички интелигентни решения на проблеми са обект на едни и същи крайни ограничения - ограничения в пространство, време и материали.
Марвин Мински
Правителственото решение на проблемите обичайно е по-лошо от самите проблеми.
Милтън Фридман
Ако в екипа няма човек взимащ решения, то решения никога няма да бъдат взети.
Питър Дракър
Ако се опитвате да вземете трудно решение и претегляте плюсовете и минусите, водите откровени разговори. Всеки знае това в своята сфера на живот.
Тони Блеър
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
34
Следваща