Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Решение" - страница 5
Никой по-притеснителен момент не може да се изправи пред британско правителство от този, който изисква то да вземе твърдо и бързо и конкретно решение.
Барбара Тъкман
Визионерите се сблъскват със същите проблеми, с които се сблъскват всички останали; но вместо да бъдат парализирани от проблемите си, визионерите веднага се ангажират да намерят решение.
Бил Хайбълс
Няма неразрешими проблеми - има неприятни решения.
Борис Березовски
Дали решението, взето предварително, наистина е някакъв избор?
Вислава Шимборска
Организираният ум без усилия води до добро вземане на решения.
Даниел Левитин
Повярвайте, че може да се направи. Когато вярвате, че нещо може да се направи, наистина вярвайте, умът ви ще намери начините да го направи. Вярата в решение проправя пътя към решението.
Дейвид Шуорц
В по-широкия мащаб на нещата, мненията му не се броят по никакъв начин. Политиците взеха решенията, а избирателите не обърнаха внимание.
Джак Макдевит
Забелязах, че извършването на разумното нещо е добра идея само когато решението е съвсем малко. За променящите живота неща трябва да рискувате.
Джанет Уинтерсън
Много е важно да се даде приоритет. Знам, че за мен семейството ми е на първо място. Това прави всяко решение много лесно.
Джейда Пинкет Смит
Получавате адвокат, независимо дали сте във военен трибунал или във федерален съд, номер едно. Главният прокурор реши, че съдът с най-голямо - с най-голямо място, с най-добра юрисдикция е съдът в Ню Йорк. Това беше правилното решение.
Джо Байдън
Веднъж - преди много, много години - мислех, че съм взел грешно решение. Разбира се, оказа се, че през цялото време съм бил прав. Но сгреших, че си помислих, че греша.
Джон Фостър Дълес
Когато хората са разделени, единственото решение е споразумението.
Джон Хюм
Винаги има реакция, основана на страх. Хората приемат, че ако критикувате решение да отидете на война, тогава казвате нещо против войниците - което не е така.
Ед Харис
Ако омразата е решение, то спасилите се би трябвало да запалят целият свят в деня, когато са изчезнат от лагерите.
Ели Визел
Няма решения, а само малодушие, маскиращо се като такова.
Емил Чоран
Ключът към доброто вземане на решения е оценяването на наличната информация - данните - и комбинирането й със собствените ви оценки на плюсове и минуси. Като икономист правя това всеки ден.
Емили Остер
Аз няма да седна да изчислявам петте стъпки към успеха. За мен успехът все още не е показател за победа. Опитвам се да не давам на успеха да стане това, което ще повлияе на моите решения.
Зак Ефрон
Демокрацията е политически метод, тоест определен тип институционална уредба за постигане на политически - законодателни и административни - решения и следователно не може да бъде самоцел.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Да бъдеш щастлив - това не е цел и не е придобито благо. Това е решение.
Карлос Сантана
Икономическата революция на Хитлер в Германия намали финансовите съображения до такава степен, че те не играят никаква роля в икономическите или политическите решения.
Карол Куигли
Теоремата за съществуването казва, че винаги е много по-лесно да се намери решение, когато можеш да бъдеш уверен, че такова съществува.
Алистър Рейнолдс
Вземах глупави решения като дете или като млад възрастен, но сега се опитвам да бъда, опитвам се да взема този лимон и да направя лимонада.
Кевин Митник
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
34
Следваща