Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Решение" - страница 23
Мисля, че сме в момент от нашата история, където почти всички големи, големи предизвикателства, пред които е изправена човешката раса, са тези, които изискват научно решение: изменението на климата; достъп до чиста вода; пренаселеност; пластмасови отпадъци.
Хана Фрай
И всеки път, когато програмист вземе решение как да се справи с данните, как да ги осредни или изчисти, вие им придавате повече от собствените си пристрастия.
Хана Фрай
След като видите проблемите, които алгоритмите могат да въведат, хората могат бързо да искат да ги изхвърлят изобщо и да мислят, че ситуацията ще бъде разрешена чрез придържане към човешките решения, докато алгоритмите не станат по-добри.
Хана Фрай
Пазете се от прости идеи и прости решения. Историята е пълна с визионери, които са използвали прости утопични видения, за да оправдаят ужасни действия. Добре дошла сложност. Комбинирайте идеи. Компромис. Решавайте проблемите за всеки отделен случай.
Ханс Рослинг
Образованието на момичета се оказа една от най-добрите идеи в света. Когато жените са образовани, в обществата се случват всякакви прекрасни неща. Работната сила става разнообразна и способна да взема по-добри решения и да решава повече проблеми. Образованите майки решават да имат по-малко деца и повече деца да оцелеят.
Ханс Рослинг
Конфликтът не е неизбежен. Въпреки това е безсмислено да се разглежда институцията на държава като решение на проблема с възможен конфликт, защото именно институцията на държава първа прави конфликта неизбежен и постоянен.
Ханс-Херман Хопе
Докато учех кино в Академията, започнаха проблемите. Не бях политически активист директно по времето на Саддам [Хюсеин], защото диктаторът беше толкова жесток и брутален, че никой не можеше да критикува или да се оплаква. Чувствах се безполезен и празен. Единственото решение в Ирак беше да избягаме.
Хасан Бласим
Фундаментализмът е един вид решение да не променяте мнението си за нещо... Много от нас са фундаменталисти... защото ни се отрази доста добре.
Хауърд Гарднър
Отхвърлям идеята, че човешките същества имат единна интелигентност, която може да бъде използвана за целия спектър от решения на проблеми.
Хауърд Гарднър
Никой наистина не мисли за смъртта, когато взема тези житейски решения, помисли си майорът. Ако го направиха, какви различни избори биха направили?
Хелън Саймънсън
Стратегията е модел в поток от решения.
Хенри Минцбърг
Истинското решение на проблема с бедността се състои в намирането на начини за увеличаване на заетостта и доходността на бедните.
Хенри Хазлит
Решението на нашите проблеми не е повече патернализъм, закони, укази и контрол, а възстановяването на свободата и свободното предприемачество, възстановяването на стимулите, за да се освободят огромните конструктивни енергии на 300 милиона американци.
Хенри Хазлит
Чистенето за мен се явява вид терапия. Всеки път, когато ми е нужно да взема отговорно решения или се притеснявам за някой проблем, аз започвам пълно чистене.
Хали Бери
Решаването на проблем просто означава да го представите така, че да направите решението прозрачно.
Хърбърт Саймън
Страхотни решения често се взимат за няколко мига.
Хю Лофтинг
Формирайте навика да вземате решения, когато духът ви е свеж... да оставите тъмните настроения да водят е като да избирате страхливци, които да командват армии.
Чарлз Кули
В един момент нуждата ми от решение беше заменена от поезията на моя непрекъснат провал.
Чарлз Симик
Повечето от изборите, които правим всеки ден, може да изглеждат като продукти на добре обмислено вземане на решения, но не са. Те са навици.
Чарлс Дюиг
Когато се появи навик, мозъкът спира да участва пълноценно във вземането на решения. Спира да работи толкова усилено или отклонява фокуса към други задачи. Така че, освен ако умишлено не се борите с навик - освен ако не откриете нови практики - моделът ще се разгърне автоматично.
Чарлс Дюиг
Просто има нещо в азиатците, което прави реалността твърде реална, усложнява яснотата, двойствеността, чистата елегантност на ЧЕРНОТО и БЯЛОТО, доказания шаблон и затова решението не е взето в някаква всеобхватна конспирация за изключване на азиатците, а защото е просто по-лесно да го запазим такъв, какъвто го имаме.
Чарлс Ю
Някак си взех решението отрано да бъда изключително открит за всичко и просто да се преструвам, че всички тези хора, които гледат, са мои близки приятели, на които мога да разкажа неща и да бъда честен с тях.
Шейн Доусън
Предишна
1
...
22
23
(Текуща)
24
...
34
Следваща