Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Решение" - страница 20
Има някакво неписано правило: Не казвайте нищо и всичко ще бъде наред. Това е продуцентска среда. Режисьоритеите не са там, за да вземат някакви решения. Те няма да променят нищо.
Робърт Карлайл
В големите игри с ненулева сума на историята, ако сте част от проблема, вероятно ще станете жертва на решението.
Робърт Райт
В дългосрочен план и за широкообхватни въпроси, по-креативните решения са склонни да произхождат от въображаемо интердисциплинарно сътрудничество.
Робърт Шилър
В краткосрочен план и за решения, които вероятно няма да имат широко влияние, може да бъде по-изгодно използването на само един експерт.
Робърт Шилър
Не трябва да се фокусираме върху бързите решения. Наистина важната грижа за политиците навсякъде е да предотвратят бедствия - тоест най-важните събития, които имат най-голямо значение.
Робърт Шилър
- Идиот! - извика магьосникът - Всеки глупак може да измисли гатанка, която няма решение! И тук губя ден след ден цяла седмица...
Робърт Ъруин
Най-после разпознах себе си като отчасти Том Сойер, който искаше всичко да се прави според правилата на романтичната фантастика и усложнява прости решения с неговите абсурдни юношески глупости, родени от книгата.
Робъртсън Дейвис
Връзката между силата на волята и вземането на решения работи и в двете посоки: Вземането на решения изчерпва вашата сила на волята и след като силата на волята ви се изчерпи, вие сте по-малко способни да вземате решения. Ако работата ви изисква да вземате трудни решения през целия ден, в един момент ще се изтощите и ще започнете да търсите начини да пестите енергия. Ще търсите извинения, за да избегнете или отложите решения. Ще потърсите най-лесния и безопасен вариант, който често е да се придържате към статуквото: да оставите затворника в затвора.
Рой Баумайстър, Джон Тиърни
Когато даваме правомощия на правителството да взема медицински решения за нас, по същество приемаме, че държавата е собственик на нашите органи.
Рон Пол
Решенията, те оформят нашата съдба.
Рута Сепетис
Не ми казахте, че животът ще бъде едно решение след друго, някои лесни, други трудни. Не ми каза, че животът не е битка, а война. Не ми каза, че животът е избор и че всеки ден, който избирам да продължа, е нова победа, нов триумф.
С. Джей-Джоунс
Хората, които са се хванали за философски проблеми на рационалността, знанието, възприятието, свободната воля и други умове, са в добра позиция да мислят по-добре за проблемите на доказателствата, вземането на решения, отговорността и етиката, които животът изхвърля.
Саймън Блекбърн
Да си писател е толкова страхотно, защото буквално не си зависим от никого. Като има предвид, че като актьор трябва да прослушате или да изчакате някой друг да вземе решение как да ви използва, като пишете, можете да го направите навсякъде и по всяко време. Не е нужно да питате за разрешение.
Сам Шепърд
Имам правото и отговорността да поддържам властта си и да вземам решения в собствения си живот.
Сандра Ан Тейлър
Инсулинът контролира доколко ефективно дадена калория ви напълнява. Решението за трайна загуба на тегло е поддържането на нормални нива на инсулин.
Сара Готфрид
Аз трябва да знам, че съм добър човек, че съм взела правилните решения, иначе не мога да спя спокойно.
Сара Мишел Гелар
По-лесно е да влезеш в контролиращи връзки, когато си млад, защото си много по-нетърпелив да угаждаш, а контролиращите мъже се захващат с това. Ако им харесва да вземат решения вместо вас в началото на една връзка, това може да е предупредителен знак.
Сара Пинбъра
Моята амбиция по отношение на свързаността не е да летя с балони в националното въздушно пространство на други страни, но мечтата ми е да мога да дам възможност на местните предприемачи да имат евтини решения за свързаност.
Сатя Надела
Бедността в Индия не е заради духовността, а поради това, че не практикуват духовност и не познават техниката за интегриране на духовността с външния живот. Тези, които управляват държавата сега, трябва да го осъзнаят. Индия страда, защото лидерите и хората на страната днес все още нямат единна визия за повдигане на страната като цяло. Те нямат отговор на проблема с населението, нито изглежда има някакво незабавно решение.
Свами Рама
Волята няма нищо общо с това. Спирането, когато сте сити, е решение, което вземаме. Точно същото като да решите кои обувки да купите, на кой филм да отидете и на какво да посветите един свободен ден.
Светлана Бронникова
...винаги предпочитам този, който е взел грешно решение, вместо този, който не е приел никакво.
Север Гансовски
Най-простите пътища винаги са най-верните; най-простите решения винаги са по-надеждни от сложните.
Сергей Лукяненко
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
34
Следваща