Цитати на тема "Решение" - страница 17
Всички сме бежанци от детството си. И така се обръщаме, наред с други неща, към историите. Да напишеш история, да четеш история означава да си бежанец от състоянието на бежанците. Писателите и читателите търсят решение на проблема, че времето минава, че тези, които са си отишли, ги няма и тези, които ще отидат, тоест всеки един от нас, ще си отиде. Защото имаше момент, в който всичко беше възможно. И ще настъпи момент, в който нищо не е възможно. Но между тях можем да творим.
Мохсин Хамид
Истинският ми проблем със сигурност бяха решенията, които взех, и оптимизмът, който имах при вземането им. Знаеш ли, имам предвид, живях в този вид нимб на оптимизъм, че, независимо какво срещнах, винаги ще го преодолея. Е, оптимизмът може да бъде най-големият ви враг, както и най-добрият ви приятел, но другата страна на това е, че, знаете ли, разходите растат. Но нашите доходи не.
Нийл Гейблър
Не ме интересуваха наистина парите. Наистина исках да следвам своето блаженство. Наистина исках да правя нещата, които биха направили живота ми удовлетворяващ, в най-пълния смисъл, и никога не съм мислил за пари, когато вземах тези решения. И със сигурност не исках животът ми да се управлява от пари. Виждал съм живота на баща ми да се управлява по този начин и въпреки че отново, в ретроспекция, разбирам напълно защо той направи това, не исках да живея в търсене на такъв вид финансова награда. Исках да живея с емоционалната, психологическата и дори моралната награда от това да върша работата, която върша, която е, знаете ли, писането.
Нийл Гейблър