Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музика" - страница 6
Има три интелектуални занимания и, доколкото ми е известно, само три, при които хората са извършили големи подвизи преди пубертета. Те са музика, математика и шах.
Джордж Стайнър
Днес голяма част от класическата музика е опиумът на добрия гражданин.
Джордж Стайнър
За много хора религията е музиката, в която те вярват.
Джордж Стайнър
Искам да стигна до точката, в която хората чуват името ми и веднага мислят за истинска кънтри музика.
Джордж Стрейт
Паяците обичат музиката точно толкова, както и повечето наши композитори, ако ме разбирате...
Ерик Сати
Това, което днес се нарича музика, твърде често е само маскировка за монолога на властта. Въпреки това и това е върховната ирония на всичко това, никога досега музикантите не са се опитвали толкова много да общуват с публиката си и никога досега тази комуникация не е била толкова измамна. Музиката сега изглежда едва ли е повече от някак тромаво извинение за самоувеличаването на музикантите и растежа на нов индустриален сектор.
Жак Атали
На всеки пет минути има нова хит рок група или певец, но с кънтри музиката имате един хит и тези хора ви обичат завинаги.
Кени Роджърс
Краят на всяка добра музика въздейства на душата.
Клаудио Монтеверди
Винаги съм искал да създавам музика, която да влияе на бъдещите поколения и да ги вдъхновява. Е, наистина, на кого му интересно да бъде смъртен?
Майкъл Джексън
Тези, които танцуват, са смятани за луди от онези, които не чуват музиката.
Фридрих Ницше
Не всеки може да танцува в такт с музиката на бъдещето. (338)
Станислав Йежи Лец
Мисля, че живот в музиката е красиво прекаран живот и аз именно на нея съм посветил целия си живот.
Лучано Павароти
Човек се оценява изцяло от действията му през целия му живот, от началото до края. Недейте да вземате част от моя живот или песен от моята музика и да казвате, че това съм аз...
Тупак Шакур
Музиката е най-силният вид магия.
Мерилин Менсън
Когато гледам новини, разбирам: светът се движи от хора, които никога не слушат музика.
Боб Дилън
Музиката трябва да бъде такава, че да се забие в главата ти като зъбобол.
Боб Дилън
Музиката, за да създаде хармония, трябва да изследва дисхармонията.
Плутарх
Слушането на музика е като гледане на пейзажи и... когато чуем добра музика, умовете ни реагират почти по същия начин, както те, когато виждаме нещата.
Марвин Мински
Ако някой по някаква причина, заради музика или филм, стане известен, това е защото има нещо, нещо специално.
Роберто Кавали
Музиката изразява чувство и мисъл, без език; тя беше отдолу и преди речта и е над и отвъд всички думи.
Робърт Ингерсол
Единственото, което аз се старая да правя, когато съчинявам музика е да е накарам прямо и просто да изразя това, което ми е на сърце.
Сергей Рахманинов
Музиката преди всичко трябва да бъде любима; трябва да идва от сърцето и да бъде обърната към сърцето. Иначе музиката е само на надежда да бъде вечно и нетленно изкуство.
Сергей Рахманинов
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
34
Следваща