Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музика" - страница 4
Музиката на сватбеното шествие винаги ми напомня военния марш преди битка.
Хайнрих Хайне
Моята цел е да се слея в едно в музиката. Току–що посветих целия си живот на това изкуство.
Джими Хендрикс
Има само 2 важни неща – любов с красиви момичета и музиката на Ню Орлиънс и Дюк Елингтън. Всичко останало няма значение, защото всичко останало е грозно.
Борис Виан
За великата музика винаги разбирахме почти навреме. Много мощно тя почуква в сърцата ни. Аз не знам съществува ли поне един велик музикант, за когото да се каже, че той е остарял. Най-простата песен, идваща от дълбочината на хилядолетия е жива.
Анатолий Луначарски
Прекрасна музика е само тишината.
Пол Клодел
Музика показва на човек тези възможности за величие, които са в душата му.
Ралф Уолдо Емерсън
Няма такова нещо като щастлива музика.
Франц Шуберт
Музиката е странно нещо. Почти бих казал, че е чудо.
Хайнрих Хайне
Музиката на душата е и музика на продажността. Разменната стойност, а не стойността на истината се брои. Върху нея се съсредоточава рационалността на статуквото и цялата чужда рационалност е насочена към нея.
Херберт Маркузе
Заснемането е до голяма степен свързано с ритъма, както и музиката, и ако не е там, знаете, че в крайна сметка никой не може да го спаси наистина, не може.
Бен Кингсли
Музиката въобще не е длъжна на никой.
Виктор Цой
Винаги съм се интересувал от хора със странности, измъчвани от душевна мъка. Мога да се справя с личните си копнежи, като пуша огромно количество цигари и слушам много силна музика.
Джони Деп
Виртуозите не служат на музиката, те карат тя да служи на тях.
Жан Кокто
Аз изобретявам музика.
Игор Стравински
Хората казват: "Защо не се откажеш?" Аз мисля, че те съвсем не ме разбират. Аз се занимавам с музика не заради парите или заради вас. Правя го заради себе си.
Кийт Ричардс
Ако Бог не обичаше моята музика, аз не бих я писал...
Клод Дебюси
Музиката обединява всички, освен съседите.
Константин Мелихан
Музиката е като мечта. Една, която не мога да чуя.
Лудвиг ван Бетховен
Трябва винаги да вярваш, че животът е толкова необикновен, колкото го заявява музиката.
Ребека Уест
Музиката изразява това, което не може да бъде изказано с думи, но и не може да остане неиэречено.
Виктор Юго
Архитектите трябва да са образовани, да владеят молива, да имат наставления по геометрия, да познават много история, да са следвали внимателно философите, да разбират музика, да имат известни познания по медицина, да познават мненията на юристите и да са запознати с астрономията и теорията на небесата.
Витрувий
Архитектът също трябва да разбира музиката, за да може да има познания по каноничната и математическа теория и освен това да може да настройва балистите, катапултите и скорпионите на правилния тон. Защото отдясно и отляво в гредите са дупките в рамките, през които струните от усукани сухожилия се опъват с помощта на брашпили и пръти, и тези струни не трябва да се затягат и закрепват, докато не дадат същата правилна нотка на ухото на квалифицирания работник.
Витрувий
Предишна
1
...
3
4
(Текуща)
5
...
34
Следваща