Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музика" - страница 27
Всяко изкуство било то книги, музика или кино е реакция на друго изкуство.
Блейк Крауч
Предполагам, че за първи път наистина мислех да си тръгна. Нямам предвид само Iron Maiden, имам предвид изцяло отказ от музика. Просто си помислих: "За нищо не си струва да се чувстваш така". Започнах да се чувствам като машина, все едно бях част от осветителната площадка.
Брус Дикинсън
По същество има две категории музика: метъл и глупости.
Брус Дикинсън
Вие композирате ли музиката или музиката ви композира?
Бърнард Маклавърти
Използвам музика в операционната, за да помогна за създаването на лечебна среда за пациентите и персонала. Има причина, че някои сърдечни честоти са здравословни и някои музикални ритми ни лекуват и отпускат.
Бърни С. Сийгъл
И ако има по-сладка музика от тази страна на небето, не съм я чувал.
Бъстър Кийтън
Музиката за мен е безспорен научен факт. Като алгебрата.
Бьорк
Познавам много хора, които са писали музика изключително за себе си, и това като правило, завършва с необективна оценка на своите възможности и творческа безизходица.
Валерий Кипело
Музиката е код. Този код съдържа всички тайни, всичко което засега не разбираме. Ние прибягваме към философията, за да разберем много неща. Но музиката като че ли свидетелства за съществуването на света от момента на неговото създаване.
Вангелис
Основният ми език беше музиката, а моят учител беше природата.
Вангелис
Абсолютно уважавам и вярвам, че служа на музика.
Вангелис
Всеки ден рисувам и всеки ден композирам музика.
Вангелис
Ако съм спечелил пари от музика, никога не ми е било цел да го правя. Не го направих, за да стана известен.
Вангелис
Композитор съм. Не знам нищо за парите и търговските неща. Просто пиша музика.
Вангелис
Музиката е наука повече от изкуство и е основният код на вселената.
Вангелис
Музиката доминира във вселената. Това е основната сила. Тя е придала форма на пространството.
Вангелис
Моето изследване на шахмата беше придружено от силно привличане към музиката и вероятно това бе благодарение на това, че от детството си свикнах да мисля за шаха като за изкуство, за цялата наука и спорт, включени в него.
Василий Смислов
Нямаше по-високо изкуство от музиката и по-чиста музикална форма от песента.
Вивиан Шотуел
Музиката трябва да бъде добра, а в какъв стил е направена - не е важно.
Виктор Дробиш
Рядко срещам музикант, който да не е съгласен, че музиката е език. Но много рядко се среща музикант, който наистина се отнася към него като към такъв.
Виктор Утън
Ако спрете да възпроизвеждате ноти, Музиката пак ще съществува.
Виктор Утън
Мнозинството хора гледат на изкуството с религиозно благоговение. Всъщност музиката, живописта, пеенето, театъра са изкуства на престореноста.
Винс Вон
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
34
Следваща