Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музика" - страница 25
Да пишеш за музика е като да танцуваш за архитектура.
Телониъс Монк
Щях да пукна без музиката си. Това е най-добрата компания, която можете да имате, наистина. Не се казва "не" или "може би" или не се задават въпроси.
Тери Макмилан
Ако музиката е способна да докосне моята душа, не важно, лека или тежка - това е моята музика.
Тило Волф
Любопитно е, как хората възприемат музиката - те не я слушат като такава, а обръщат много по-голямо внимание как са удебелени имената, написани на обложката.
Тило Волф
Първо идва музиката. Накрая се пише текста, а много близо до записите са вокалите.
Тобаяс Фордж
Майка ми беше учител по музика. Имам три сестри и всички свирехме на инструменти, когато бяхме деца.
Том Елис
По отношение на начина, по който влизам в мислене, използвам музика през цялото време, когато работя.
Том Елис
Всеки се учи на основите на писането поне 13 години, може би повече, ако отиде в колеж. Никой не се учи на музика или степ танци по този начин.
Том Улф
Заобикалят ни огромни обеми от смесени медии, от музика до игри и видеоклипове. И все пак почти всички наши онлайн действия все още започват и завършват с писане: текстови съобщения, актуализации на състоянието, въведени заявки за търсене, коментари и отговори, екрани, пълни с вербален обмен и, в основата на всичко това, безброй милиарди думи.
Том Чатфийлд
Любовта вероятно е най-сериозната от всички илюзии, болест, която ни сграбчва отвътре, но не можем да се лишим от нея. Докато вървях, се чудех дали има заместител на човешката любов. Дали човек може да усети същата радост, разгръщайки се напълно в обичта към литературата, музиката или поезията? Дали човек може да пламти в същия огън? Можеше ли да не е във вечно очакване? Представях си как единствено сътворението може да носи такава радост.
Антони Казас Рос
Великата музика не нарушава тишината от която се ражда.
Тонино Гуера
Не се стремях към нищо друго, освен хубава музика.
Уейлън Дженингс
Въпреки че съм запален потребител на съвременна музика от ранните си тийнейджърски години, светът на рок музиката винаги е бил на някаква дистанция - слушам я, чета за нея, говоря за нея, но съм имал малък или никакъв контакт с неговите обитатели.
Уилям Бойд
Добре написаните думи са музика.
Уилям Шатнър
Въпреки че цялата помпозност и обстоятелства на войната оживиха другите, това само ме натъжи; и целият минал размисъл, целият страх от бъдещето накараха цялото величие на бойната сцена и цялото измамно съблазън на бойната музика да изпълват очите ми често със сълзи.
Фани Бърни
Някои от оперните театри в Италия трябваше да бъдат изгорени, защото хората не можеха нито да видят, нито да чуят. Преди години се отказаха, но се наслаждаваха на музиката.
Филип Джонсън
Храната може да ви накара да мислите, точно както музиката или думите на хартия. Предполагам, че не го разбираме, просто защото сме избрали да не разбираме. Ако човек е глух или сляп, ние го съжаляваме. Ако няма вкус, казваме, че трябва да има късмет и се шегуваме с готвенето на жена му.
Филип Казан
Колкото по-уродлив е живота, толкова по-прекрасно трябва да звучи музиката.
Филип Судо
Винаги сме създавали - музика, литература, изкуство, танц. Изкуството около нас - или липсата му - може да е мярка за това как се справяме като индивиди и като цивилизация, така че може би трябва да се притесняваме.
Франк Гери
Хората не изобретяват и не създават идеи; идеите съществуват, а хората могат да ги уловят. Даже ако всички професори по музика едновременно умрат, небесата - изначалните учители по музика няма да изчезнат и ще научат на това изкуство други хора.
Франц Хартман
Винаги беше облекчение, когато тя се прибираше при него. Като вода или храна. Като музиката или онзи момент, когато се порежете с нож и стиснете кожата и не изтича кръв.
Франческа Лия Блок
Моята музика не се явява съвременна, просто лошо я свирят.
Арнолд Шьонберг
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
34
Следваща