Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музика" - страница 21
Архитектът трябва не само да разбира от рисуване, но и от музика.
Витрувий
В главата ми започна да свири музика. Сякаш групата беше недостъпна за окото точно в тази секунда, те създаваха саундтрак към новия ми живот.
Ава Дилийра
Когато бях много малък, майка ми ми четеше в леглото. Тя ме очарова от историите и от музиката с думи.
Майкъл Морпурго
Музиката винаги просто прорязва до сърцевината и изпълва сърцето ви.
Майкъл Хаят
Музиката е неосезаема и ефимерна, но идва от родния свят на духа и макар и толкова мимолетна, тя е разпозната от духа като реч на душата, прясна от небесните царства, ехо от дома, откъдето сме сега заточени, и затова докосва въже в нашето същество, независимо дали осъзнаваме истинската причина или не.
Макс Хайндел
Пънк музиката е просто начин да се продадат панталони.
Малкълм Макларън
Тогава музиката набира сила, цигулките зазвънтяват триумфално, а тя го пита какво означава тази мелодия. Той казва, че му е любимата, че тези цигулчени талази са водите на една германска река...
Мануел Пуиг
Душата на великият музикант може да се изрази само в музика.
Маргарет Фулър
Музиката е чудесен начин за изтриване на мисли, лоши и не толкова, най-добрият, а и най-древният.
Мариам Петросян
За мен изкуството на музиката е великолепно и не мога да понасям да го разглеждам като изтъркано.
Мария Калас
Има страхотен избор, който ни очаква всеки ден: дали да обикаляме да издълбаваме дупки в другите, защото сами сме били издълбани толкова болезнено, или дали ще оставим духа да изсвири песента си през нашето нежно преживяване, което ни позволява да слушаме също, на чудотворната музика, идваща чрез другите.
Марк Непо
"Музикалната индустрия" не е термин, който използвам. Склонен съм да се концентрирам върху музиката, а музикалният бизнес е нещо различно.
Марк Нопфлър
За човек, как той се представя пред хората, трябва да се съди по неговите постъпки, а музиката на душата му нека звучи само за него самият.
Марк Фрост
Един музикант винаги носи музика в себе си. Не се нуждае от специални инструменти. Музиката е той самият.
Марло Морган
Именно в изучаването на музика много младежки сърца се учат да обичат.
Матийо Рикар
Мисля, че слушането на музика от младостта ти е толкова мощно, колкото аромат, минаващ под носа ти.
Мег Уолицър
Защото никъде другаде на земята не е имало такова съвкупност от новости, животни, музика, култура, наука и забавления на едно място.
Мелани Бенджамин
Драмата се изви от мощта на собствената си грация, като водопад, потъващ в горски басейн. Под думите водното разнообразие от звуци, тишини и ужасяващи мистерии биеха в пулса ми, в приливите и отливите на музиката. Аз не бях композиторът, а просто проводникът, докато това ново творение се излива от мен, носейки се като перце върху Божия дъх.
Мери Шарат
Тук започва музиката. Толкова е просто.
Моника Фагерхолм
Между живота и смъртта няма нищо, освен музика.
Мстислав Ростропович
Музиката е нематериална. Музиката идва към човек. И такъв човек е гений.
Мстислав Ростропович
В центъра на християнския живот е да празнуваме добротата на творението, да размишляваме върху сегашната му разбитост и, доколкото можем, да празнуваме предварително изцелението на света, самото ново творение. Изкуството, музиката, литературата, танците, театърът и много други изрази на човешката наслада и мъдрост могат да бъдат изследвани по нови начини.
Н. Т. Райт
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
34
Следваща