Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музика" - страница 19
Правя снимки, за да помагам на хората да разбират музиката. Много е важно, че съм една и съща в емоционално отношение и в музиката, и в снимките. При повечето хора очите са развити по-добре отколкото ушите. Ако те видят определена емоция в снимка, тогава те ще разберат и музиката.
Бьорк
Слушането на музика ангажира придобитите по-рано лични знания на слушателя.
Марвин Мински
Трябва да видим, че теорията на музиката не е само в музиката, а в това как хората я обработват. За да разберем всяко изкуство, трябва да погледнем под неговата повърхност в психологическите детайли от неговото създаване и усвояване.
Марвин Мински
Горд съм, че съм бял. Нямам нищо против цвета си. Но и аз не мисля, че цветът има значение. Точно както чувствам, че няма значение, че съм бял пич, който прави черна музика.
Марк Уолбърг
Благословение е да остарееш. Благословение е да намериш време да правиш нещата, да четеш книгите, да слушаш музиката. Сега нямам нищо освен похвала за живота си.
Морис Сендак
Преди обичах да танцувам, сега предпочитам да мисля за музиката.
Новалис
Какво е това? ... Това е музика, на която да получиш мозъчен пристъп.
Ози Озбърн
Аз съм водолей - творческа личност, общителна, обичам да бъда там където има много хора и силна музика. Това е моят източник на енергия.
Парис Хилтън
Обичам музиката и след първия си опит с филми нямам търпение да направя повече.
Риана
Правенето на музика е като пазаруване за мен. Всяка песен е като нов чифт обувки.
Риана
Тя обичаше музиката, помисли си, че музиката е мъка и щастие неразделно съединени, както в истинският живот, както във нейната собствена душа.
Андрей Платонов
Обичам дрехите и модата повече от музиката.
Роберто Кавали
Музиката - единственото безгрешно чувствено наслаждение.
Самюел Джонсън
...животът е прекрасен, ако се живее умно и смело, свободно и изящно; ако могат да чуят шегите на живота и неговата музика.
Себастиан Хафнер
Причината, поради която може да изберете да прегърнете артиста в себе си сега, е, че това е пътят към сигурността (включете ироничната музика).
Сет Годин
Смятаме, че говоренето е нещо, което правим естествено, без никакви усилия. Но като свиренето на музика, това изисква внимание, знания и практика.
Тиодор Зелдин
Стриптийзът е просто урок по анатомия под музика.
Франк Синатра
Никой не разбира чуждата мъка, никой не разбира радостта на другия... Моята музика е продукт на моя талант и моята мизерия. И това, което написах в най-голямото си страдание, изглежда, че светът най-много харесва.
Франц Шуберт
Ако масовите комуникации съчетават хармонично и често незабележимо изкуство, политика, религия и философия с реклами, те довеждат тези сфери на културата до техния общ знаменател - формата на стоката. Музиката на душата е и музика на продажността. Разменната стойност, а не стойността на истината, се брои.
Херберт Маркузе
Често съм казвал на оркестъра, особено на по-младите музиканти: "Давайте най-доброто от себе си и обичайте това, което правите, защото ви е позволено да правите това". С това имам предвид, че те могат да направят това, което милиони хора не могат. Много хора не могат да си помислят да пуснат музика или да я слушат до шест часа вечерта. Да участваш професионално в толкова креативно нещо като това е голяма привилегия и ние сме длъжни да го направим по такъв начин, че да можем да помогнем да донесем удоволствие и чувство за удовлетворение на онези, които нямат този късмет.
Херберт фон Караян
Бързата музика звучи скучно, освен ако всяка нота не е артикулирана.
Херберт фон Караян
Никоя музика не е вулгарна, освен ако не се изпълнява по начин, който я прави такава.
Херберт фон Караян
Предишна
1
...
18
19
(Текуща)
20
...
34
Следваща